GL-500x300_zwart

Andrea Bocelli

De internationaal geroemde Italiaanse tenorzanger Andrea Bocelli komt in 2026 naar het Sportpaleis in Antwerpen en de Accor Arena in Parijs voor een niet te missen concert waarbij hij zijn grootste hits én meest geliefde opera classics zal brengen!

Praktisch

Bekijk hieronder alle data 

Praktisch

27 / 03
2026

Sportpaleis
Antwerpen

01 / 04
2026

Accor Arena
Parijs

Informatie

Andrea Bocelli, wereldwijd erkend als een icoon van de grootste Italiaanse zangtraditie, heeft tijdens zijn carrière reeds meer dan 90 miljoen platen verkocht en al samengewerkt met enkele van de grootste popsterren ter wereld, waaronder Céline Dion, Tony Bennett, Ed Sheeran, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger en vele anderen. De recordbrekende artiest trekt wereldwijd grote menigten naar zijn concerten en heeft talloze prijzen ontvangen, waaronder een ster op de Hollywood Walk of Fame, zes Grammy-nominaties en zes Latin Grammy-nominaties. Met zijn unieke mix van klassieke en populaire muziek weet Bocelli miljoenen mensen te raken.

Zijn opmerkelijke carrière begon na zijn overwinning op het Sanremo Muziekfestival in 1994, waarna hij zowel in de klassieke als de popmuziek uitblonk. In 2018 werd zijn popalbum “” uitgebracht in meer dan 60 landen, met onder andere de single “If Only” en het nummer “Fall on Me“, een duet met zijn zoon Matteo Bocelli. Dit album bereikte de eerste plaats in zowel de Britse als Amerikaanse hitlijsten, wat een historische prestatie was.

In 2020 gaf Bocelli een live optreden tijdens het “Music for Hope”-evenement in de Dom van Milaan, dat binnen de eerste 24 uur meer dan 28 miljoen keer werd bekeken, waardoor het één van de grootste klassieke livestreams ooit werd. Zijn album “Believe” werd in 2020 uitgebracht en bevat beroemde nummers zoals “You’ll Never Walk Alone” en “Amazing Grace“, evenals originele composities van Bocelli en Ennio Morricone. Daarnaast zongen ook sterren als Cecilia Bartoli en Alison Krauss mee op duetten.

In juli 2024 vierde de geliefde Toscaanse tenor drie decennia van zijn succesvolle carrière met ‘Andrea Bocelli 30: The Celebration’, een driedaags concert in zijn geboortestad Lajatico, Italië, met optredens van verschillende sterren waaronder Ed Sheeran, Shania Twain, Jon Batiste, Russell Crowe, Sofia Vergara, David Foster, Christian Nodal, Sofia Carson, Laura Pausini, Tiziano Ferro, Zucchero, Giorgia, en zijn kinderen  Matteo en Virginia. Daarnaast werd hij vervoegd door iconische klassieke musici zoals Placido Domingo, Jose Carreras, Lang Lang, Aida Garifullina, Bryn Terfel en Nadine Sierra. Dit bijzondere moment werd bovendien vastgelegd in een concertfilm, geregisseerd door Emmy Award-winnaar Sam Wrench, en bevestigt Bocelli’s status als cultureel en muzikaal icoon.

Op vrijdag 27 maart 2026 brengt de wereldbekende Italiaanse tenor zijn grootste succesen van de afgelopen 30 jaar naar het Sportpaleis in Antwerpen. Op woensdag 1 april 2026 organiseert Gracia Live tevens het concert van Andrea Bocelli in de Accor Arena in Parijs.

Kijk en Ontdek

Gerelateerde Events

Béjart Ballet Lausanne

Béjart Ballet Lausanne