Toto

Toto

OP 18 MAART IN VORST NATIONAAL 

Dit evenement is afgelopen

TOTO: NAAR AANLEIDING VAN HUN 40-JARIG BESTAAN OP 18 MAART IN VORST NATIONAAL
In februari 2018 verschijnt bij Sony Music’s Legacy Recordings Worldwide een nieuw album met geremasterde hits en gloednieuwe opnames.

Maar weinig groepen in de muziekgeschiedenis drukten – individueel of gezamenlijk – een grotere stempel op de popcultuur dan de leden van TOTO. Daarom kondigen we met trots hun terugkeer naar België aan, en dan nog wel met hun grootste tournee van de laatste jaren: ‘40 Trips Around The Sun Tour’. Vanaf februari 2018 start de tournee in Europa, speciaal ter gelegenheid van de 40e verjaardag van de band en op 18 Maart hebben we de eer om hen in Vorst Nationaal te verwelkomen.

“Samen met David, Steve en Joseph ben ik vereerd en opgetogen over het aanhoudende succes van onze band”, liet Steve Lukather zich ontvallen. “De tournee voor ons 40-jarig bestaan wordt heel bijzonder, zowel voor ons als voor de fans die erbij zullen zijn. We hebben hard gewerkt aan nieuwe muziek en hebben oude nummers geremasterd.”

TOTO stelde samen met Legacy Recordings een gloednieuwe Greatest Hits box samen. De vaste bandleden – Steve Lukather, David Paich, Steve Porcaro en Joseph Williams – trokken het afgelopen jaar opnieuw de studio in. Dit resulteerde in een mix van nieuwe, nooit eerder verschenen nummers met geremasterde, klassiekers, bewerkt door Elliot Scheiner & Gavin Lurssen en zijn team.

Na bijna veertig jaar samenwerken en letterlijk duizenden bijdragen – onder meer aan het bestverkochte album aller tijden: Michael Jacksons Thriller – en meer dan 200 Grammy-nominaties, blijft TOTO wereldwijd een van de bands met de bestverkochte tournees en opnames. Afzonderlijk zijn de bandleden te horen op een indrukwekkend aantal van 5.000 albums, samen goed voor een half miljard verkochte platen.

Het repertoire van de groep vind je vandaag nog vaak terug in televisie-uitzendingen en nog steeds nemen tal van artiesten de sound en productie van de band als voorbeeld. Zo blijft TOTO toonaangevend in de normen die de muziekgemeenschap vastlegt.
Wees er dus zeker bij op 18 maart 2018 in Vorst Nationaal en ontdek zelf waarom TOTO een van de weinige bands uit de jaren 70-80 is die in deze snel veranderende tijden, een carrière wist uit te bouwen waar wereldwijd fans van verschillende generaties nog steeds van genieten!