Tony Bennet

Tony Bennet

Dit evenement is afgelopen

“Vreugde en dankbaarheid, norse schoonheid: een perfecte balans van een zanger die elk jaar nog ritmischer en scherper klinkt.” (The New York Times)

TONY BENNETT verkocht wereldwijd miljoenen platen, en heeft tientallen platina en gouden platen op zijn naam staan. Dit is een muzikant die zijn publiek altijd diep kan raken, met zijn legendarische stem en charmante uitstraling op het podium. Op zijn lange palmares staan na 60 jaar onder andere 17 Grammy’s, waaronder de prestigieuze Lifetime Achievement Award, wat hem in een exclusieve rijtje internationale artiesten zet. Zijn meest gekende nummers, zoals “Steppin’ Out With My Baby” en “I Left My Heart In San Francisco”, maken integraal deel uit van de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Hij staat te boek als de meest jongensachtige tachtiger ter wereld, en beleeft op deze iets rijpere leeftijd in elk geval creatieve muzikale hoogdagen.

In augustus vorig jaar vierde TONY BENNETT zijn 85ste verjaardag met een nieuw album, Duets II, dat op 20 september 2011 uitgebracht werd door RPM/Columbia Records. Er werd muziekgeschiedenis geschreven: Tony werd de oudste artiest ooit met een eerste plaats in de Billboard albumcharts. Bennett begon tijdens de Grammy-week op te nemen in de legendarische Capitol Studio’s in LA, samen met een handvol andere artiesten. Daarna volgden nog opnamesessies in New York, Nashville en Italië. Op Duets II horen we onder andere Lady Gaga, Michael Buble, Aretha Franklin, Mariah Carey en wijlen Amy Winehouse, wiens laatste opnamesessies voor dit project waren. “Duets II”, met producer Phil Ramone aan de knoppen, is de opvolger van “Tony Bennett Duets: An American Classic”, het best verkopende album in Bennett’s arsenaal en in 2006 winnaar van een Grammy. DUETS II ging dit jaar met maar liefst twee Grammy’s aan de haal, en in 2012 is Bennett’s bekendste nummer “I Left My Heart in San Francisco” 50 jaar oud.