The Art of Banksy

The Art of Banksy

Dit evenement is afgelopen

De tentoonstelling The Art of Banksy brengt de historische straten van Londen naar Antwerpen. Bezoekers worden meegenomen op een reis waarin ze het omstreden genie van ’s werelds meest beruchte straatkunstenaar kunnen ontdekken aan de hand van een retrospectieve met meer dan 80 van zijn ‘off-street’ meesterwerken. Banksy’s kunst is vooral bekend om het gebruik van sjablonen. De kunstenaar combineert donkere humor met achterliggende politieke boodschappen en maatschappelijke thema’s, wat hem tot een van de grootste kunstenaars van onze tijd heeft gemaakt.

The Art of Banksy toont meer dan 80 werken van de controversiële kunstenaar in hoogtechnologische tentoonstellingsinstallaties. De werken komen uit de privécollectie van Lazarides, maar ook van andere verzamelaars. The Art of Banksy toont hoe Banksy’s werken ook buiten hun originele context nog relevant blijven en geeft de bezoekers stof tot nadenken.

De tentoonstelling, waarvoor Banksy’s vroegere manager Steve Lazarides als curator optreedt, toont de grootste verzameling werken van deze kunstenaar.

Van 14 januari tot en met 19 maart zal de Shopping Stadsfeestzaal volledig in de ban zijn van Banksy. Steve Lazarides bracht de werken van ’s werelds meest beroemde – of beruchte – straatkunstenaar samen. Naast andere gekende werken van Banksy selecteerde Lazarides een paar van zijn meest spraakmakende en actuele werken, waaronder ‘Girl with Balloon’, ‘Kate Moss’ en ‘Media’. “We etaleren ook een aantal nooit eerder vertoonde foto’s die ik zelf tijdens mijn samenwerking met Banksy nam en die de context van zijn werken schetsen”, aldus Lazarides.

Alle werken in de tentoonstelling The Art of Banksy zijn originele werken of zeefdrukken in beperkte oplage van de hand van Banksy zelf, stuk voor stuk uniek qua vorm.

“Deze tentoonstelling is een unieke gelegenheid, een eenmalige kans om zo veel werken van Banksy op één enkele locatie bij elkaar te zien. Na afloop van het evenement verdwijnen de werken weer naar de 40 verzamelaars over de hele wereld, en de kans dat ze ooit nog samen worden gebracht, is bijzonder klein.”

– Steve Lazarides –