SG LEWIS

SG LEWIS

OP 30 NOVEMBER 2018 IN DE AB CLUB BRUSSEL

Dit evenement is afgelopen

SG LEWIS OP 30 NOVEMBER 2018 IN DE AB CLUB

Support act: Freddie Glitch. Afkomstig uit Amsterdam, geeft de unieke sound van Freddie Glitch in zijn producties en freestyle DJ-sets een frisse draai aan de funk en broken beat van de toekomst.

Na zijn debuut als de voornaamste Britse muziekproducer van emotieve dance, is SG Lewisterug met een nieuwe plaat en een nieuw doel. Na twee EP’s – Shivers uit 2015 en Yours uit 2016 – en een periode waarin hij vooral aan hits sleutelde voor de opkomende artiesten Dave (100Ms) en Ray BLK (Chill Out), keert de producer/songwriter/dj uit Reading terug met een driedelige ode aan clubmuziek: Dusk, Dark, Dawn.

In 2015 zette Sam, beter bekend als SG, zijn eerste stapjes in de digitale muziekwereld. Hij bouwde een aanzienlijke Soundcloud uit, met een sound die een liefde voor singer-songwriters als Bon Iver verzoende met de productiewaarde van de meer ‘underground’- en clubgerichte stijlen. De cirkel was rond toen een terecht stomverbaasde Pharell zijn debuutsingel Warm op Beats 1 liet spelen en hem “een blanke kerel met soul” noemde.

Daarna volgde een remix van Jessie Ware’s You & I (Forever), waarmee Sam de aandacht trok van het label van de zanger, PMR Records, dat hem snel een contract aanbood.

Toen een van zijn nummers op een cruciaal moment in de HBO-serie Ballers te horen viel, werd Sam al snel een vaste waarde op festivals, met onder meer een overvolle set tijdens Coachella ’16. Van alle nummers die in een tv-show opdoken, oogstte zijn hit Warm toen de meeste Shazam-hits.

Het project Dusk, Dark, Dawn wordt een drieluik waarin elk deel een andere stemming van een nachtje uit weerspiegelt. De reis wordt ingezet door een samenwerking met de opkomende Britse songwriter J. Warner: een nevelig, warm voorsmaakje op de eerste uren van de nacht.

Het eerste deel van het album – Dusk – maakt gebruik van de synthesizers uit de jaren 80, met een knipoog naar warm-uphouse en disco. Weldra opgevolgd door Dark en Dawn, versmelt SG Lewis genre en tempo in de plaat en neemt hij de luisteraar mee op een narratieve tocht waarbij hij de muziek vult met emoties die verbonden zijn met de nacht, zowel binnen als buiten de club.

Mis SG Lewis niet tijdens zijn exclusieve optreden in de AB Club in Brussel op 30 november 2018.

TICKETS & INFO

Tickets in verkoop via www.abconcerts.be.