Sfera Ebbasta

Sfera Ebbasta

Op 20 september in La Madeleine Brussel

Dit evenement is afgelopen

De Italiaanse rapsensatie van het moment, Sfera Ebbasta, komt naar ons land!

Na het veroveren van de Italiaanse hitlijsten en talloze sold out concerten, treedt Sfera Ebbasta op 20 september op in La Madeleine in Brussel.

Gionata Boschetti, een rapper uit Cinisello Balsamo, werd geboren in 1992 en luistert naar de artiestennaam SFERA EBBASTA. Samen met zijn producer Charlie Charles – al jaren een goede vriend – brengt hij in 2015 zijn eerste plaat XDVR uit. Het album doet een nieuwe wind door het Italiaanse raplandschap waaien in 2015, en SFERA EBBASTA – bijgenaamd de “Trap King”, een verwijzing naar het nieuwe muziekgenre dat zijn nummers kenmerkt – wordt een artiest waar rekening mee moet worden gehouden.

Sfera Ebbasta wordt beschouwd als een van de beste rappers van de nieuwe hedendaagse Italiaanse en internationale scene. Hij is dé muziekrevelatie van het moment, met op Instagram alleen al meer dan 1.700.000 volgers. In januari 2018 verscheen zijn recentste album met nieuwe nummers, RockStar, nu al goed voor drievoudig platinum van de FIMI en aanvoerder van de hitlijsten op zowel de fysieke als de digitale markt.

In september 2016 verschijnt zijn eerste officiële album Sfera Ebbasta bij het label Universal/Def Jam. Daarna volgen bewogen maanden van succes voor de rapper uit Cinisello: de plaat Sfera Ebbasta krijgt platinum van de FIMI voor meer dan 50.000 verkochte exemplaren. In 2016 en 2017 werkt Sfera ook samen met enkele van de bekendste Franse rappers: met SCH werkt hij aan het nummer Cartine Cartier terwijl Lacrim zijn nummer Figli di papà leent en er een nieuwe Franse versie van maakt, getiteld La Dolce Vita.

De artiest werkt momenteel aan zijn Sfera Ebbasta – RockStar Summer Tour, waarmee hij vanaf 1 juli de grootste Italiaanse steden en prestigieuze zomerfestivals zal aandoen. De rapper die alle records verpulvert, zal zijn nieuwe album RockStar (Universal/Def Jam) integraal live brengen, naast de grote successen die het echte begin van zijn carrière hebben ingeluid en die van hem een van de meest gewaardeerde rapidolen van de nieuwe generatie hebben gemaakt. Met zijn boeiende en betoverende sound weet Sfera Ebbasta zijn luisteraars te raken vanaf de eerste noot. In deze nieuwe liveshow heeft hij heel wat adembenemende verrassingen voor het grote publiek in petto.