Randy Newman

Randy Newman

DARK MATTER TOUR - MARCH 2018

Radio1

Wegens een laaiend succes en de overdonderende vraag naar tickets, verheugt het ons te kunnen aankondigen dat er een extra concert zal plaatsvinden op 3 maart 2018 in De Roma Antwerpen.

Er zijn ook nog steeds tickets te beschikbaar voor zijn concerten in CC Brugge op 5 maart 2018 en Capitole Gent op 6 maart 2018.

Randy Newman’s muzikale meesterwerken zijn intussen wereldwijd bekend en door verschillende generaties fans. Met zijn indrukwekkende repertoire songs – gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Newman tot één van de groten.

Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.

Randy Newman begon zijn carrière als tiener: als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten.  In de jaren zeventig brak Newman door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’, onder zijn eigen naam. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden universele successen.

Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire.
Voor de hardcore fans: ‘Lonely At The Top’, ‘Short People’, ‘Mama Told Me Not To Come’, ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘Rider In The Rain’, ‘Rednecks’, ‘Birmingham’, ‘Marie’ ‘Sail Away’ of ‘My life is good’ zijn maar enkele staaltjes van zijn kunnen.

Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. En nu is onze favoriete sardonische artiest daar met zijn elfde langspeler ‘Dark Matter’ en laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. Negen nieuwe songs over de broers Kennedy, de bekende en de minder bekende Sonny Boy Williamson, Vladimir Poetin en een song in een pure rock-operastijl zoals alleen de meester dat kan.

In maart 2018 treedt Randy Newman, viermaal op in België. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 maart in de Roma Antwerpen, op maandag 5 maart in de Stadsschouwburg Brugge (ccBrugge) en op dinsdag 6 maart 2018 is hij nog te bewonderen in het Capitole Gent.

TICKETS AND INFO 

2  Maart – De Roma Antwerpen
Tickets op www.deroma.be
of telefonisch via 03 600 16 60 of Fnac

3  Maart – De Roma Antwerpen
Tickets op www.deroma.be
of telefonisch via 03 600 16 60 of Fnac

5 Maart – Cultureel Centrum Brugge
Tickets op  www.ccbrugge.be
of telefonisch via 050 44 66 26 of Fnac


6 Maart – Capitole Gent
Tickets op www.teleticketservice.com
of telefonisch via 070 345 345 of Fnac