Paul Simon

Paul Simon

Dit evenement is afgelopen

We schrijven 4 februari 1987 te Vorst Nationaal. Paul Simon speelt zijn tweede concert van zijn Graceland wereldtournee. Wie op deze magische avond erbij was, kan nog steeds beamen dat het een van de meest memorabele concerten was in de Belgische concertgeschiedenis.

Ter ere van de 25ste verjaardag van het album blaast Paul Simon Graceland nu nieuw leven in. Hij keert terug naar Vorst Nationaal voor een nieuw concert op 17 juli. Net zoals 25 jaar geleden doet hij dit weer in het gezelschap van Ladysmith Black Mombazo en de Zuid-Afrikaanse muzikanten.

Het verloop van de avond zal er als volgt uit zien: eerst zal Paul Simon het podium betreden om een selectie van de grootste hits uit zijn rijkgevulde carrière te spelen. Vervolgens zal Ladysmith Black Mombazo hem op het podium vergezellen om samen een integrale versie te brengen van het album Graceland, en dit van de eerste tot de laatste noot. Na het Graceland luik keert Paul Simon terug op het podium voor een bisronde met zijn favoriete liedjes.

Graceland is ongetwijfeld één van de invloedrijkste albums van de laatste dertig jaar. Bij de release van het album werden wereldwijd ruim 14 miljoen exemplaren verkocht, en het is tot op heden nog steeds het populairste solowerk van Simon. Het album heft hem bovendien twee Grammy’s en drie wereldhits opgeleverd.

Mis deze unieke kans niet om de live uitvoering van Graceland door Paul Simon samen met Ladysmith Black Mombazo mee te maken op 17 Juli om 20.30 te Vorst Nationaal!