Olivia Rodrigo – Sour Tour 2022

OLIVIA RODRIGO KOMT OP ZONDAG 19 JUNI 2022 NAAR VORST NATIONAAL!

De touraankondiging is de kers op de taart van een ongelofelijk jaar voor Rodrigo. Zo werd ze in 2021 niet alleen uitgeroepen tot ‘Nieuwkomer van het jaar’ tijdens de American Music Awards, maar werd ze ook zeven keer genomineerd voor een Grammy, waaronder die voor ‘Opname van het jaar’, ‘Album van het jaar’, ‘Nummer van het jaar’ en ‘Beste nieuwkomer’.
Vorst Nationaal is slechts één van de vele haltes op haar tournee door Noord-Amerika, het VK en Europa waarbij ze onder andere haar met grammy-nominaties overladen debuutalbum Sour komt voorstellen!

Baby Queen zal Rodrigo op haar Europese tournee vergezellen als Special Guest.


Rodrigo geeft op 2 april de aftrap van haar sour tour in San Francisco en doet meer dan 40 grote steden in Noord-Amerika en Europa, waaronder een tussenstop in Brussel, met een optreden in Vorst Nationaal!
Ze zal bovendien twee avonden op rij te zien zijn in de Radio City Music Hall in New York, het Greek Theatre in Los Angeles en de Eventim Apollo in Londen.

De met lof overladen singer-songwriter Olivia Rodrigo kondigt vandaag haar SOUR Tour 2022 aan ter promotie van haar voor verschillende Grammy’s genomineerde en razendpopulaire debuutalbum SOUR, uitgebracht door Geffen Records en inmiddels goed voor dubbel platina. De tournee gaat van start op 2 april in het Bill Graham Civic Auditorium in San Francisco en doet vervolgens meer dan 40 grote steden aan in Noord-Amerika en Europa,waaronder een tussenstop in Brussel, met een optreden in Vorst Nationaal! Ze zal tevens twee avonden op rij te zien is in de Radio City Music Hall in New York en het Greek Theatre in Los Angeles. De Londense Eventim Apollo wordt de laatste halte van de tournee, met optredens op 6 en 7 juli. Special Guest voor haar Europese tournee en de Brussels data wordt Baby Queen .

Met haar overwinning als ‘Nieuwkomer van het jaar’ tijdens de American Music Awards nog vers in het geheugen, kondigt Rodrigo nu haar SOUR Tour aan. Het is de kers op de taart van een glansjaar waarin ze maar liefst zeven Grammy-nominaties vergaarde – ‘Opname van het jaar’, ‘Album van het jaar’, ‘Nummer van het jaar’, ‘Beste nieuwkomer’, ‘Beste solo-uitvoering in de categorie pop’, ‘Beste popalbum’ en ‘Beste videoclip’. Dat maakt van Rodrigo de op één na jongste artiest in de geschiedenis van de Grammy Awards die in één jaar tijd genomineerd werd voor elk van de vier grote categorieën.

Het magazine Rolling Stone plaatste SOUR helemaal bovenaan de albumhitlijst van 2021, terwijl ook de New York Times het album tot een van de beste van 2021 uitriep. Rodrigo’s debuutalbum prijkt dan ook bovenaan verscheidene rangschikkingen van Billboard, waaronder de ‘Global 200 Artists’, de ‘Overall New Artists’, de ‘Hot 100 Artists’, de ‘Hot 100 Female Artists’ en de ‘Hot 100 Songwriters’. SOUR belandde ook bovenaan de Wrapped-campagne 2021 van Spotify, waarin de meest gestreamde artiesten, nummers, albums en podcasts van het streamingplatform worden belicht. Het nummer driver’s license was goed voor meer dan 1,1 miljard streams en werd zo de meest gestreamde hit van 2021 op Spotify (zowel in de VS als wereldwijd), terwijl ook good 4 u in de top vijf van meest gestreamde nummers op Spotify terechtkwam. Daarmee prijkt SOUR wereldwijd op nummer één in de lijst van meest gestreamde albums. Rodrigo mocht daarnaast nog de Apple Music Awards voor ‘Doorbraak van het jaar’, ‘Album van het jaar’ en ‘Nummer van het jaar’ aan haar palmares toevoegen.

Bij de release van SOUR kwam het langverwachte album de Billboard 200-lijst binnen op nummer één, goed voor 295.000 album-equivalente eenheden in de VS. Nog in diezelfde week bereikte het album zijn gouden status volgens de RIAA. Meteen na de release werd SOUR het meest gestreamde debuutalbum van een vrouwelijke artiest in de VS ooit, en brak het album het record voor meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest in één week op Spotify, met meer dan 385 miljoen streams wereldwijd. Het buitengewoon succesvolle album – inmiddels goed voor meervoudig platina – leverde de 18-jarige artieste twee nummer 1-hits op, met name driver’s license (4x platina) en good 4 u (3x platina) en een nummer dat de top 5 haalde, meer bepaald deja vu (2x platina). SOUR kwam de albumhitlijsten binnen op nummer één in België, het VK, Canada, Ierland, Noorwegen, Nederland, Zweden, Australië en Nieuw-Zeeland. De elf nummers op het album kwamen in de top 30 van de Hot 100 van Billboard terecht. Dat maakt van Rodrigo de eerste vrouwelijke artiest en de vierde act in het algemeen met elf of meer nummers die gelijktijdig in de top 30 staan.

Olivia Rodrigo
Sour Tour 2022

Zondag 19 juni 2022 *sold out*
Vorst Nationaal, Brussel