Litfiba

LITFIBA

11 december 2022 – La Madeleine – Brussel

9 december 2022 – Bataclan – Parijs

LITFIBA – ULTIMO GIRONE – Afscheidstournee

In de afgelopen 40 (+2) jaar was LITFIBA de meest populaire rockband in de Italiaanse muziekscene. Een periode die bestaat uit record-successen met 10 miljoen verkochte exemplaren en duizenden concerten in Italië, Europa en de rest van de wereld – waarmee ze, als één van de weinigen binnen de Italiaanse rock, echte voorlopers zijn. Maar het was ook een periode die sterk verbonden is aan de geschiedenis van hun land , gaande van sociaal engagement tot burger- en milieugevechten en mensenrechten.

Slechts weinig artiesten kunnen zulke grote successen en doorzettingsvermogen claimen als LITFIBA en terugkijken op een indrukwekkend parcours in de door de jaren heen veranderende muziekwereld (zeker als we het over rock hebben). LITBIBA is de band die vandaag de dag nog steeds aanwezig is: Niet alleen in de harten van honderdduizenden fans, maar ook in de hall of fame van de Italiaanse muziek.

2022 is een geweldig jaar dat de fans en muziekliefhebbers van LITFIBA nooit zullen vergeten. PIERO PELU en GHIGO RENZULLI verklaren dat “L’ULTIMO GIRONE” een echt rondreizend feest zal worden dat een waardige en krachtige afsluiting zal zijn van hun bewonderenswaardige carrière.

Tijdens de afscheidstournee zal LITFIBA met de volgende band op het podium staan:  Luca “Luc Mitraglia” Martelli op de drums, Fabrizio “Simoncia” Simoncioni op de keyboards en Dado “Black Dado” Neri aan de bas.

Kortom: Het wordt een niet te missen concert!