Laura Pausini

Laura Pausini

Dit evenement is afgelopen

Het jaar 2011 staat in het teken van de grote terugkeer van Laura Pausini. Haar 11e studioalbum verschijnt op 11 november 2011. 11/11/11 dus, alles draait namelijk rond het nummer 11, het geluksgetal van Laura Pausini.

De Italiaanse zangeres, heeft tot op heden meer dan 45 miljoen albums verkocht en 4 grammy awards op haar palmares staan. Haar wereldtournee gaat van start in Milan op 22 December 2011 en zal halt houden in Vorst Nationaal op 14 April 2012 en op 20 Mei 2012 in de Lotto Arena in Antwerpen.

Sinds haar intrede in 1993 op het beroemde festival van San Remo, is Laura Pausini uitgegroeid tot een van de grootste sterren van de Italiaanse muziekscene, zowel in haar land als in de rest van de wereld. In 1997 zingt ze voor de Paus in het Vaticaan.

Het jaar nadien neemt ze een duet op met niemand minder dan Luciano Pavarotti. Gedreven door de wens om een internationaal karakter te geven aan haar carrière, bracht ze in 2001 From the Inside uit, een oeuvre van Engelse liedjes. Drie jaar later keert ze terug met een plaat in het Italiaans Resta in Ascolto, dat tegelijkertijd in een Spaanse versie wordt uitgebracht. Het is overigens niet de eerste keer dat Laura Pausini meertalige versies van haar albums uitbrengt. In 2006 is Io Canto uitsluitend gewijd aan covers van Italiaanse nummers. Haar laatste werk,Primavera in Anticipo, uitgebracht in 2008, bevatte een duet met James Blunt.

Gedurende haar hele carrière heeft ze haar succes weten voor te zetten dankzij een unieke, warme en krachtige stem en nam de samenwerking met vooraanstaande artiesten toe, zoals bijvoorbeeld met Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Juanes, Madonna of ook met Michael Buble. Dankzij haar talent en een feilloze internationale carrière is Laura Pausini door de jaren heen een van dé internationale artiesten geworden.
In het kader van deze nieuwe wereldtournee zal Laura Pausini haar plaats innemen op het podium in Vorst Nationaal op 14 april 2012 en op 20 mei 2012 in de Lotto Arena in Antwerpen, waar ze opnieuw haar gehele repertoire zal uitvoeren.