Larkin Poe

Larkin Poe

Op 2 april 2019 in La Madeleine in Brussel

Dit evenement is afgelopen

LARKIN POE behoudt een rebelse houding in het traditionele genre van de Amerikaanse roots- en soulmuziek, voegt gevoelige popklanken toe, vermengt traditionele elementen uit rock & soul met drumsamples & moderne productiewaarden.

De groep bestaat uit de in Atlanta geboren en in Nashville wonende zussen Rebecca (leadzang, elektrische gitaar) en Megan (harmoniezang, lapsteelgitaar) die de band noemden naar de vader van hun betovergrootvader, een verre neef van schrijver Edgar Allan Poe.

Met meer dan 12 miljoen audiostreams, 9,8 miljoen YouTube-views en 582.000 volgers op Facebook behoren ze tot de “Rolling Stones 10 artiesten om te volgen in 2018”:

 “Larkin Poe vestigde zich als vaste waarde met een uniek geluid in rootsrock, ze vermengen Haim-achtige stemharmonieën met vette, heftige gitaarriffs die geen twijfel laten bestaan waarom ze iemand als Costello onder hun fans mogen rekenen.” – Rolling Stone

Doordrongen van de tradities van de zuiderse rootsmuziek, zijn de twee zussen helemaal klaar om hun stempel te drukken als vaste waarde, met hun vierde album Venom & Faith, dat uitkwam op 9 november 2018. Eerder dan te zwichten voor de geschiedenis van het muziekgenre dat hen zo dierbaar is, of op hun lauweren te rusten, blijft Larkin Poe volharden en herrijst het duo dreunend, stampend en glijdend in een hedendaagse versie van hoe rootsrock zou moeten klinken.

Doordat ze gevoelige popklanken in hun sound verweven en traditionele elementen van rock en soul met drumsamples en productie-elementen uit de hiphop vermengen, vormt Venom & Faith de perfecte opvolger voor hun album Peach uit 2017, dat genomineerd werd voor een Blues Music Award.

Ze traden in het verleden al op tijdens gerenommeerde festivals zoals Glastonbury (tweemaal), BonnarooLollapalooza en Newport Folk Festival; ze speelden in het voorprogramma en het achtergrondkoor van Elvis Costello en Conor Oberst; en begeleidden onder meer Gary Clark Jr.

Hoogtepunten tijdens hun tournee: headliner op shows in de VS, Engeland, Duitsland, België en Australië; speciale gast tijdens de Graffiti U-wereldtournee van Keith Urban; begeleiding van Bob Seger tijdens zijn wintertournee 2018; en Byron Bay’s Blues Festival lente 2019.

“Honey Honey” / “Bleach Blonde Bottle Blues” / “Ain’t Gonna Cry” / “Sometimes”

Klik op de bovenstaande links om nummers uit het nieuwe album Venom & Faith te beluisteren

Mis Larkin Poe niet op 2 april 2019 in La Madeleine Brussel!

Tickets en info:

Tickets gaan in verkoop op vrijdag 23 november 2018 vanaf 10u op www.gracialive.bewww.ticketmaster.bewww.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.