Larkin Poe

Larkin Poe
Support: Ryan McMullan
NIEUWE DATUM: 7 mei 2022
Koninklijk Circus

Spring 2022

NIEUWE DATUM

LARKIN POE OP 7 MEI 2022 IN HET KONINKLIJK CIRCUS 

Het concert van Larkin Poe op 29 oktober 2021 in het Koninklijk Circus wordt verplaatst naar 7 mei 2022.

Uw oorspronkelijke tickets (voor 15 mei 2020, 13 maart 2021 en 29 oktober 2021) blijven geldig voor de nieuwe datum.
U krijgt met uw oorspronkelijk ticket(s) dus toegang tot het evenement. U hoeft geen verdere actie te ondernemen.
Tickets voor de nieuwe datum zijn vanaf heden in verkoop op www.gracialive.be

——————-

Na een opmerkelijke twee jaar waarin Larkin Poe de Blues Albums-top vanBillboardaanvoerde en metVENOM & FAITH(2018) een Grammy®-nominatie in de wacht sleepte voor beste hedendaagse bluesalbum, trakteerden de meiden ons begin 2020 op een vijfde studioalbum:SELF MADE MAN. Rebecca en Megan Lovell hielden ook deze keer de teugels stevig in handen en stelden metSELF MADE MAN– in eigen productie verschenen op hun eigen label Tricki-Woo – onmiskenbaar hun meest wijdlopende, artistiek avontuurlijkste en stoerste album tot nog toe voor, met niets dan lof als resultaat. “Self Made Manbevestigt eens te meer dat deze vrouwen van wanten weten”, zo stond te lezen inThe Telegraph. 

CLASH  had het dan weer over een album met “een breed arsenaal aan knetterend gitaarwerk, aangevuld met rasechte americana”, of om het met de woorden vanThe Line of Best Fitte zeggen: “Larkin Poe haalt de blues van onder het stof en trekt resoluut de kaart van de vrouw in de marge van de gitaarmuziekgeschiedenis.”The Independenthad hetdan weer over hoe Larkin Poe als rockduo klaar is om het mannenwereldje van de gitaarmuziek een hak te zetten. 

MetSELF MADE MANvoeren de zusjes Lovell als veelzijdige muzikantes uit Atlanta hun muziek én boodschap naar tot nog toe onbekend terrein. Ondanks inspirerende wereldreizen blijft hun liefde voor het creatieve erfgoed van de zuidelijke VS de grondslag van hun muziek. Het resultaat is een ambitieus album dat tegelijk een eclectische en dynamische sound bezit, maar ook toegankelijk blijft dankzij een universele lyriek, gevoed door traditie, vindingrijkheid en het opmerkelijke talent van Larkin Poe om harten te veroveren en hun medemens wereldwijd te raken. 

In zowat elk normaal jaar zou Larkin Poe met het nieuwe album de wijde wereld zijn ingetrokken om een tweetal jaar weg van huis te zijn. 

Het zal niemand ontgaan zijn dat 2020 helemaal geen normaal jaar is geworden, en dus kozen de zusjes Lovell om vanuit hun thuisbasis in Nashville tal van livestreamconcerten te geven en een gesmaakte reeks covers op YouTube te gooien. Dat bracht de bal aan het rollen en leidde tot een tweede album in 2020,KINDRED SPIRITS,waarin de meiden een aantal uitgepuurde versies van klassiekers en nieuwe nummers brengen. 

“Muziek is als een brug die generaties door de jaren heen met elkaar verbindt”, aldus Rebecca en Megan. “Tijdens de opnames vanKINDRED SPIRITSis ons ontzag voor de schrijvers van de nummers en hun originele uitvoerders alleen maar verder gegroeid tot een diepgaande bewondering. Door op te groeien in een gezin van muziekliefhebbers kennen we veel van de nummers al sinds onze jeugd. In 2015 begonnen we aan eenYouTube-reekswaarin we een ode brengen aan onze muziekhelden. Het werd een onverwacht succes, en fans begonnen zelf om opnames van bepaalde nummers te vragen. Zo is het idee van een coveralbum ontstaan. Het voelde haast als een ritueel aan om deze ‘oude vrienden’ in de studio te ontdoen van franjes en ze live en puur te vertolken. We zijn echt dankbaar voor de ervaring, dat we dit album mochten maken, maar zijn ook de verwante zielen erg dankbaar, die ons zijn voorgegaan en ons de soundtrack van ons leven hebben bezorgd.” 

 

IN DE PERS 

“De toekomst van de Blues-Rock is vrouwelijk” – Le Soir

“Larkin Poe vestigde zich als vaste waarde met een uniek geluid in rootsrock, ze vermengen Haim-achtige stemharmonieën met vette, heftige gitaarriffs die geen twijfel laten bestaan waarom ze iemand als Costello onder hun fans mogen rekenen.” – Rolling Stone

“Rolling Stones 10 artiesten om te volgen in 2018” – Rolling Stone

Fun Facts

Deelden een podium samen met Elvis Costello, Conor Oberst, Gary Clark Jr., ZZ Top, Keith Urban en mochten recent het voorprogramma verzorgen van de Noord-Amerikaanse tour van Bob Seger!

Hun laatste album “Venom & Faith” ging rechtstreeks naar de nummer 1 positie van Billboard’s “Blues Albums” Charts

De groep bestaat uit de in Atlanta geboren en in Nashville wonende zussen Rebecca (leadzang, elektrische gitaar) en Megan (harmoniezang, lapsteelgitaar) die de band noemden naar de vader van hun betovergrootvader, een verre neef van schrijver Edgar Allan Poe.