Met meer dan 70 miljoen verkochte albums wereldwijd, heeft Kool & The Gang 3 generaties muzikanten kunnen beïnvloeden. Dankzij nummers zoals “Celebration”, “Cherish”, “Jungle Boogie” en “Summer Madness” wonnen ze 2 Grammy Awards en 7 Amercian Music Awards. De groep bestormde de top van ’s werelds grootste hitlijsten en behaalden 31 gouden en platina albums. Na meer dan 50 jaar in de showbusiness, is Kool & The Gang de belangrijkste en oudste R&B groep en zijn ze vooral bekend voor hun uitstekende live-reputatie.

De broers “Kool” Bell uit Jersey City richtten de groep op in 1964 en verwierf bekendheid vanwege hun jazz repertoire. In 1969 brachten ze hun zelf-getitelde debuutalbum uit, dat ook direct hun “signature-sound” meedroeg – een mix van jazz, funk en soul – waarvan ze niet meer zouden afwijken. Spijtig genoeg zal hun eerste album geen commercieel succes worden. In 1973 zal de groep pas naam maken met “Wild & Peaceful”, met dit album behalen ze zelfs platina.

De volgende decennia, wordt de decennia van het succes. Ze behalen wereldhit na wereldhit : “Celebration”, “Get Down On It”, “Take My Heart”, “Let’s Go Dancing”, “Joanna”, “Tonight Misled” en “Fresh”. De explosie van de hip-hop in de jaren ‘90 bestendigt de melodieën van Kool & The Gang, die door vele rappers als een inspiratiebron aanzien wordt. Ze worden hierdoor een van de meest gesampelde groepen binnen de Hip-Hop .
In 2007 verscheen hun album, “Still Kool”, die zal bewijzen dat Kool & The Gang na een 40-jarige carrière nog altijd relevant is.

Vandaag de dag treden ze nog steeds over heel de wereld op, met eenzelfde geestdrift als toen. Het beloofd alvast een Funky avond te worden in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Een niet te missen afspraak voor alle muziekliefhebbers!