Juliette Gréco

Juliette Gréco

Juliette Gréco is aan haar afscheidstournee begonnen dat “Merci” heet. Mis deze unieke kans niet om deze levende legende voor de laatste keer op het podium te bewonderen.

Dit evenement is afgelopen

 

De laatste tour van Juliette Gréco

Op RTL gaf Juliette Gréco aan dat ze graag wilde stoppen in schoonheid maar het blijft een moeilijke keuze. Ze is nog een fitte dame, en dat zal ook duidelijk worden op 20 juli in Antwerpen.

”Merci”, afscheidstour

Juliette Gréco heeft haar afscheidstour “Merci” aangekondigd tijdens Printemps de Bourges. Na 2015 zal Juliette Gréco niet meer te zien op het podium.

Muze van Miles David en La Javanaise de Serge Gainsbourg

Op haar 88ste ziet Juliette Gréco er nog altijd schitterend uit. Om nog maar te zwijgen over haar magistrale stem en présence. Ooit was deze pittige Française de muze van jazztrompettist Miles Davis. Serge Gainsbourg schreef La Javanaise voor haar. Ook vertoefde Gréco regelmatig in het professionele gezelschap van Jacques Brel, Léo Ferré en Guy Béart. Met klassiekers als Déshabillez-moi en Je Suis Comme Je Suis liet ze een iconische indruk na in de Franse popgeschiedenis van de 20ste eeuw. De Franse diva bracht in 2003 L’Éternel Féminin op de markt, een oeuvre dat maar liefst 21 albums telt. In 2009 liet ze haar (voorlopig) laatste plaat op de wereld los: Je Me Souviens de Tout. Juliette Gréco kan putten uit een lange, succesvolle muziekcarrière.

Juliette Chante Brel

In oktober 2013, heeft Juliette haar album uitgebracht “Gréco chante Brel”. Daarin zingt ze de klassiekers “Ne me quitte pas”, “Amsterdam”, “Ces gens-là”, ou “Chanson des Vieux Amants”. Uiteraard met veel respect voor het origineel lied.

In Antwerpen op 20 juli

Ze zal optreden in het Openluchttheater Rivierenhof te Antwerpen op 20 juli 2015. Geniet van een nostalgische avond, met een madame om u tegen te zeggen. Dit is je laatste kans om deze legende in levende lijve op het podium te bewonderen.