Jovanotti

Jovanotti

Op 23 juni 2018 te bewonderen in Vorst Nationaal

Dit evenement is afgelopen

ITALIAANSE SUPERSTER JOVANOTTI LIVE TOUR 2018

Het concert zal plaatsvinden om 21u om iedereen de opportuniteit te geven om de match België – Tunesië die om 14 uur begint en om 16 uur eindigt, te zien en de kans te geven om op tijd in Vorst Nationaal te geraken.

De grootste Italiaanse superster – die in zijn eentje volledige stadions vult – komt na zijn succesvolle optreden in december 2015 opnieuw naar Vorst Nationaal op 23 juni 2018 met een unieke show die je versteld doet staan!

Jovanotti’s carrière wordt eind jaren 80 gelanceerd dankzij een dj-set op de Milanese populaire radiozender Radio Deejay. Hij wordt een bejubelde, poprapper/-dj. In de 90’s vindt Jovanotti inspiratie bij elementen uit wereldmuziek die hij, net als Manu Chao, met elkaar combineert om een nieuwe, unieke Italiaanse muziekvorm te creëren.
Zijn half gezongen, half gesproken stijl heeft veel weg van een lezing door een Beat Poet.
Eind jaren 90 waagt Jovanotti de volledige sprong naar wereldmuziek. Hij neemt een deel van zijn zevende plaat – Lorenzo 1997 – op in Zuid-Afrika.

In zijn 27-jarige carrière bracht hij 14 studioalbums uit die de Italiaanse top 10 maandenlang domineerden en waarvan de meesten op nr. 1 terecht kwamen. Bovendien werkte hij al samen met onder meer Bono, Michael Franti, Ben Harper,,… wat vele bijzondere nummers opleverde.

Jovanotti’s tournee in 2018 staat in het teken zijn nieuwste album dat uitkomt in December 2017. Dit album werd geproduceerd door Rick Rubin (Adele, Ed Sheeran, Justin Bieber, Metallica,…) die tevens met dit album voor de allereerste keer samenwerkt met een Italiaanse artiest.

De tour vangt aan met tien optredens in het Mediolanum Forum in Milaan, met een show op grootschalig niveau: een omvangrijke productie (podium, lasers, videoschermen, special effects,…) die goed tot zijn recht zal komen in de riante arena’s zoals onder andere van Wenen, Zurich, Rome, Verona en uiteraard ook Brussel.
Verwacht je aan een innovatieve invulling, gepaard de zorg en aandacht die Jovanotti en Trident, Jovanotti’s en ook Eros Ramazotti’s producer, steeds aan al hun shows wijden.

“Het is mijn wens om het komende jaar naar buiten te treden met een show die puur genot vooropstelt, een show om te delen met ieder die naar ons komt kijken. We werken aan iets wat iedereen uitzinnig zal maken wanneer ze het horen.”
–  
Lorenzo Cherubini (beter bekend als Jovanotti) 

Jovanotti is op 23 juni 2018 te bewonderen in Vorst Nationaal.