JON ANDERSON, TREVOR RABIN EN RICK WAKEMAN TREDEN WEER SAMEN OP

JON ANDERSON, TREVOR RABIN EN RICK WAKEMAN TREDEN WEER SAMEN OP

Op 27 maart 2017 houden ze halt in Brussel in het Koninklijk Circus!

Dit evenement is afgelopen

Jon Anderson, Trevor Rabin en Rick Wakeman kondigen vol trots aan dat de laatste bezetting van YES – na een pauze van 25 jaar – weer bijeenkomt als ARW (Anderson, Rabin en Wakeman).

Sinds hun laatste optreden in 1990, tijdens de bijzonder succesvolle Union Tour van YES, kende de groep talloze bezettingen. Geen enkele kon echter bogen op de iconische stem van Jon Anderson, het uitmuntende gitaartalent van Trevor Rabin en het keyboardgenie Rick Wakeman. De band wil nu terug naar de performanceperfectie van hun voorstellingen in 1990, waar toenmalige – én voormalige – YES-leden voor de eerste (en enige) keer in de carrière van de legendarische band samen optraden.

YES was de meest succesvolle progressieve rockband aller tijden en werd in 1968 door Jon Anderson en wijlen Chris Squire opgericht. Ze verkochten miljoenen albums, met titels als Fragile, Close to The Edge, Tales From Topographic Oceans, Going For The One en 90125. Bovendien braken ze allerlei records met hun wereldtournees.

Terwijl Rick meer aanleunt bij de “progressieve periode” van de band in de jaren 70 (toen YES overal ter wereld stadions vulde) en Trevor meer voeling lijkt te hebben met de “popperiode” van de band in de jaren 80 (toen de band bijzonder populair werd en de grootste hits scoorde), vormt Jon de link tussen beide (aangezien hij tijdens beide periodes lid was van de groep).

Jon, Trevor en Rick zijn niet van plan om op hun oude glorie te teren en werken nu aan nieuwe songs die momenteel worden opgenomen. De band zal zijn live debuut maken in Noord-Amerika in oktober/november, en zal in 2017 de rest van de wereld aandoen. Op 27 maart houden ze halt in Brussel in het Koninklijk Circus!