Jasper Steverlinck

Jasper Steverlinck

Op 21 December 2018 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen

Jasper Steverlinck met laatste Belgische concertdatum van het jaar met full band en strijkersquartet.
Op 21 December 2018 in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen

 Tickets in verkoop  Op deze link.  Nieuwe single “Broken” nu uit!

Jasper Steverlinck is eindelijk waar hij moet zijn. Op Night Prayer draait het uitsluitend om songwriting in de puurste, meeste directe vorm. Voor zijn nieuwe album werkte hij met producer Jean Blaute, die zijn visie deelt van “less is more”. ‘Night Prayer’ werd een rauwe, bluesy plaat, zonder opsmuk, met onverbloemde emoties. Op het podium neemt Jasper Steverlinck dezelfde aanpak; intieme concerten met veel kippenvelmomenten en af en toe een brok in de keel! Zoals het een echte kunstenaar betaamt!

Jasper’s vorige plaat – het met goud bekroonde ‘Songs Of Innocence’ – dateert al van 2004. Tussendoor volgden nog twee succesvolle platen met Arid, maar gaandeweg werd het alsmaar duidelijker dat zijn toekomst zich buiten de band af zou spelen.

“Al mijn favoriete artiesten – Nina Simone, Bruce Springsteen, Paul Simon, Bill Withers – houden je met hun songs een spiegel voor. Ze schrijven over het échte leven, en ik voelde dat ook voor mij daar het antwoord lag. Een muzikant moet vaak een entertainer zijn. En je hebt er die zich daar prima bij voelen. Maar voor mezelf zie ik er de meerwaarde niet van in.”

Met de hulp van producer Jean Blaute zong Jasper elk nummer in één take in. Zonder trucs, zonder knip- of plakwerk. Luister naar het bloedstollende That’s not how dreams are made, Here’s to love (het themalied van Music for life 2017), Broken of Night prayer en je hoort iemand die het aandurft om zichzelf helemaal bloot te geven. Ijzersterke, tijdloze nummers en rauwe emoties. Jasper staat dieper in de muziek dan ooit.

Ga dus even zitten voor ‘Night Prayer’. Neem er je tijd voor. Luister nadien nog een keer. En besef dat je naar de plaat van het jaar luistert. En dat je die ook live kan meemaken in Koningin Elisabethzaal Antwerpen op vrijdag 21 december. Ditmaal echt met een nieuwe plaat onder de arm, begeleid door een full band met toetsen, bas, drums en strijkersquartet.

Tickets voor het concert van Jasper Steverlinck op 21 december in Koningin Elisabethzaal in Antwerpen zijn te koop via www.koninginelisabethzaal.be en in alle Fnac verkooppunten