IL VOLO

IL VOLO

Op 26 Mei in het Koninklijk Circus in Brussel

Dit evenement is afgelopen

IL VOLO, de bekroonde Italiaanse pop-operagroep, zal op 26 Mei het beste van zichzelf geven in het Koninklijk Circus in Brussel. Begeleid door een symfonisch orkest, zullen ze live versies van klassieke en populaire hits, in het Engels, Italiaans en Spaans brengen.

IL Volo werd ontdekt door de manager van Andrea Bocelli, de voorbije jaren heeft IL Volo over de hele wereld opgetreden, zo toerden ze onder andere met de legendarische zangeres Barbra Streisand.
Eerder dit jaar nog wonnen ze het prestigieuze zangfestival van San Remo. Dit leidde tot het veroveren van een derde plaats op het Eurovisiesongfestival, leverde 3x platina op voor hun laatste EP en tot een uitverkochte zomertour doorheen Italië.
Met als apotheose een uitverkocht concert in de Arena Di Verona, de bakermat van de Opera!

In november 2010 bracht IL Volo het naar de groep vernoemde debuutalbum uit in Italië, waar het al meteen platina behaalde.
In 2011 werd de groep genomineerd voor de Latin GRAMMY® in twee categorieën:‘Best New Artist’ en ‘Best Pop Album by a Duo or Group’. Het tweede studio-album, We Are Love, verscheen in november 2012 en duwde de band verder in de richting van de popmuziek, maar met behoud van hun kenmerkende klassieke gevoeligheid. Dit najaar verschijnt bij Sony Music het 3e studio-album van Il Volo, getiteld Grande Amore. Naar aanleiding van deze nieuwe release begint Il Volo op 15 Januari aan een wereldtournee.

Zowel op hun albums als live op het podium geeft de groep blijk van een immens vocaal talent en ontzagwekkend vakmanschap als entertainers.