IL VOLO

IL VOLO

Dit evenement is afgelopen

Ze zijn met z’n drieën, ze komen uit Italië en ze zijn indrukwekkende tenoren, met een gemiddelde leeftijd van … 17 jaar!

Il Volo bestaat uit Ignazio Boschetto (geboren op 04/10/1994), Piero Barone (geboren op 24/06/1993) en Gianluca Ginoble (geboren op 11/02/1995). De drie jonge Italianen bliezen de producenten en kijkers van het Rai 1-programma Ti lascio una canzone in 2009 helemaal weg. De jongens waren eerst apart ingeschreven voor de wedstrijd, maar hun stem en talent kwamen pas echt tot hun recht wanneer ze tijdens het programma samen moesten zingen. De drie stemmen klinken alsof ze bestemd waren om samen te weerklinken, en dus beslisten de tieners om de groep Il Volo op te richten.

Het is niet te verwonderen dat alles plots wel heel erg snel ging: de groep sloot het meest recente festival van San Remo af met een “staande ovatie”.  Maar ook over de grenzen heen kennen de jongens succes: de groep tekent met Geffen en Universal Music. Na Europa is het nu de beurt aan de Verenigde Staten en Canada, waar ze momenteel een immens succes kennen.

De productie van hun eerste album werd aan enkele grote namen toevertrouwd: Humberto Gatica (Andrea Bocelli, Barbara Streisand, Chicago, Madonna, Elton John …), Michele Torpedine (Miles Davis, Joe Cocker, Al Green …), en Tony Renis (Josh Groban, Céline Dion …).

Hun eerste album noemde het Italiaanse trio simpelweg Il Volo. Het werd een plaat met  tien uitzonderlijke uitvoeringen in een brede waaier aan stijlen. Il mondo van Jimmy Fontana, È la mia vita (het meest emotionele en pakkende nummer uit het repertoire van Albano) en Un amore così grande (van Mario del Monaco) illustreren de grote Italiaanse liedjestraditie, en O sole mio (zowat het bekendste Italiaanse nummer ter wereld) brengt ode aan de Napolitaanse traditie, met een knipoog naar Elvis Presley. Op het album staat verder ook een prachtige versie van Smile, het meesterwerk van Charlie Chaplin dat bekend werd in de versie van Nat King Cole en in 1995 door Michael Jackson werd opgenomen. Het jonge trio brengt ook fantastische versies van Per te van Walter Afanasieff (bekroond met Grammy Awards, tevens producent van Mariah Carey en van My Heart Will Go On van Celine Dion) en van El Reloj, een Mexicaanse klassieker van Roberto Cantoral.