Grandmaster Flash

Grandmaster Flash

Komt op 5 mei naar La Madeleine in Brussel

Dit evenement is afgelopen

Old school legende Grandmaster Flash
Komt op 5 mei naar La Madeleine in Brussel

‘Grandmaster Flash’ is één van de pioniers van de hiphop. Hij ligt aan de grondslag van de nu alom bekende en gebruikte term ‘scratchen’. Hij was de eerste die begon met het herhalen van breaks herhaalde door de plaat vooruit en achteruit te duwen, zelf noemde hij deze techniek cutting, wat later dus het bekende scratchen werd.

De “Apache Break” is één van de bekendste breaks die Grandmaster Flash creëerde. Deze is gebaseerd op het nummer Apache van de Incredible Bongo Band.

Met zijn groep The Furious Five bracht hij in 1981 The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Steel uit, waarop hij zijn ‘dj-skills’ laat horen. In 1982 scoren ze een hit met The Message, waarin gerapt wordt over de moeilijkheden van het leven in de zwarte getto’s. Dit is volgens velen de eerste hiphopplaat met een sterke sociale boodschap.

In 2007 werd Grandmaster Flash and the Furious Five als eerste hiphopgroep ooit die werd ingewijd in de Rock and Roll Hall of Fame.

De Grandmaster belooft jullie op 5 mei alvast een avond vol met beats, breaks and grooves. Een niet te missen afspraak in La Madeleine.

Voor meer info klik hier

 

Tickets & info

Online op www.gracialive.be of www.ticketmaster.be
Telefonisch: 070 660 601
Of in de Fnac verkooppunten

Programma:

20u15-21u15 : Warm-up by DJ Mr Jay
21u30-23u:  Grandmaster Flash

La Madeleine:

Gelegen in het hart van de hoofdstad van Europa, geniet La Madeleine een ideale ligging. De zaal, die vroeger de Magdalenazaal heette, is gelegen net naast het station Brussel-Centraal. De zaal is dan ook gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.
Klik hier voor meer informatie