GIGI D’ALESSIO

GIGI D’ALESSIO

30 Oktober 2015 - Koninklijk Circus Brussel, 10 November 2015 - Palais des Beaux-Arts Charleroi

Dit evenement is afgelopen

MALATERRA TOUR 2015

Malaterra Tour, de wereldtournee van Gigi D’Alessio, gaat dit najaar van start en brengt hem op 30 Oktober naar het Koninklijk Circus in Brussel en op 10 November in Charleroi.

Op 16 oktober gaat de Malaterra Tour van start in Marseilles, om daarna Europa’s grootste steden aan te doen, waaronder Londen, Zürich,Frankfurt, München, Parijs, Brussel, Keulen en Wenen.

Malaterra Tour van Gigi D’Alessio

Gigi D’Alessio’s show belooft een mix te worden van traditie en innovatie, met een unieke sfeer als resultaat. De toeschouwers krijgen tal van magische momenten voorgeschoteld en vallen van de ene verbazing in de andere, terwijl ook de boodschap die aan de grondslag ligt van het project wordt uitgedragen.

Op het programma staan wereldberoemde Napolitaanse hits, naast nummers van Gigi D’Alessio’s nieuwste album (met maar liefst 30 liedjes in de traditionele Napolitaanse taal, waarvan de helft door Gigi zelf werd geschreven).

Op het concert wordt ook de voedingsindustrie van Campanië in de schijnwerpers gezet en wordt de aandacht gevestigd op de strijd tegen de trieste realiteit van de “Terra Dei Fuochi” – letterlijk “het land van de vuren” – die de economie en het leven in Campanië aantast.

De cijfers spreken voor zich: een carrière van 20 jaar, 18 platen, zo’n 20 miljoen verkochte exemplaren, 1 diamanten plaat en meer dan 100 platina platen, meer dan een jaar lang in de top tien van best verkopende albums, verscheidene awards – waaronder die van de NIAF (National Italian American Foundation) – 7 internationale tournees door Europa, de VS, Canada, Australië en heel wat buitengewone shows – van het eerste optreden in 1995 in de Palapartenope in Napels, over de Olympia in Parijs, tot de Radio City Music Hall in New York, om er slechts enkele op te noemen.

Gigi D’Alessio mocht doorheen zijn leven en carrière al met heel wat klinkende namen uit de muziekwereld kennismaken en samenwerken. In 2014 stond zijn nieuwste album bovenaan de World Billboard Music Chart.

Gigi D’Alessio in Brussel en Charleroi en daarna heel de wereld rond

Na zijn tournee door Europa zijn de VS, Canada, Zuid-Amerika, Brazilië, Australië, China en Japan aan de beurt.

 

 

Officiële website:  www.gigidalessio.com