Tournee met Joe Satriani, John Petrucci (Dream Theater) & Uli Jon Roth (formerly The Scorpions)

G3 is terug!

SATRIANI blaast nieuw leven in zijn G3 tournee in 2018, met show in verschillende Europese landen, waaronder België, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen, Nederland, Tsjechië, Slovakije, Zwitserland en nog veel meer. Satriani wordt vergezeld door Dream Theater’s John Petrucci en de vroegere gitarist van de Scorpions Uli Jon Roth.

Satriani, een gitaarvirtuoos die de wereld rondgereisd heeft, spelend voor uitverkochte zalen, zowel als headliner als de stichter van het all-star G3 gitaar extravanganza fenomeen. Satriani’s studio en live albums hebben tot op heden meer dan 10 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht. Met zijn soloalbums, behaalde hij 15 Grammy nominaties, 2 keer platina en 4 keer goud.
Daarbovenop behaalde Satriani ook goud met het debuutalbum van zijn zijproject, Chickenfoot, met de Red Hot Chili Peppers’ drummer Chad Smit, de vroegere Van Halen frontman Sammy Hagar en bassist Michael Anthony.

Satriani stichtte G3 in 1996, een concertreeks waarbij de nadruk ligt op de symbiose tussen drie gitaarvirtuozen live op het podium.
Ondertussen heeft de G3 Tournee steeds ’s werelds grootste gitaristen op één podium gebracht (iedereen van Steve Vai en Erci Johnson tot Steve Lukather en Rober Fripp en Yngwie Malmsteen). G3 is uitgegroeid tot een consistent uitverkochte-concertzalen-fenomeen in de V.S., Zuid-Amerika, Europa, Australië en Japan.
Voor zijn G3 tournee 2018 nodigt Satriani Uli Jon Roth, stichter van de Scorpions en John Petrucci, gitarist, songwriter en stichter van de progressieve metalband Dream Theater uit.

Ik zou kunnen zeggen dat ik verrast ben door de lange levensduur van G3 en hoeveel het project gegroeid is, maar eigenlijk ben ik het niet.” Zegt Statriani met een grote glimlach, “Ik denk dat een deel van de charme en mojo van het project te danken zijn aan de chemie tussen drie top gitaristen die op het podium delen wat ze het liefste doen. Het is leuk, het is onvoorspelbaar, het is wild – Het is alles wat je wilt in een optreden.”

TER INFO:
G3 zal te bewonderen zijn op 21 april 2018 in de Stadsschouwburg Antwerpen.

U zult elke artiest afzonderlijk kunnen bewonderen gedurende 30 minuten. Nadien zal u ze samen gedurende 2u30 op het podium kunnen zien schitteren.

Joe Satriani kondigt zijn 16e solo album release What Happens Next aan op 12 januari 2018.