FRANCESCO DE GREGORI

FRANCESCO DE GREGORI

Dit evenement is afgelopen

Francesco De Gregori werd op 4 april 1951 geboren in Rome. Hij begon op te treden en liedjesteksten te schrijven toen hij net zestien was. Solo en samen met andere grote Italiaanse namen kende hij in zijn carrière reeds tal van hoogtepunten.

In 1972 debuteerde hij met het album “Theorius Campus”, dat hij samen met zijn vriend Venditti componeerde. In 1975 bracht hij “Rimmel” uit, een album met nummers die voorbestemd waren om echte klassiekers binnen de Italiaanse muziekwereld te worden. De Gregori zelf omschreef “Bufalo Bill” (1976) als “mijn meest geslaagde plaat”.

Zijn beroemdste nummer bracht hij uit in 1983: “La donna cannone”. In 2001 bracht hij “Amore nel pomeriggio” uit, een schitterende samenwerking met Franco Battiato en Nicola Piovani. De Gregorio won met “Pezzi” de Targa Tenco voor het beste Italiaanse album van het jaar. In februari 2006 bracht De Gregori een nieuw studioalbum uit, “Calypsos”, met negen splinternieuwe tracks. Kort daarna gevolgd door een triple cd, ”Tra un manifeso e lo specchio” waaronder enkele nummer geschreven werden door Zucchero.

Zijn laatste grote succes album dateert was het album SULLA STRADA. Dit album plaatste zich in no-time tussen de best verkopende albums.

Naast deze albumsuccessen weet hij ook live het publiek te overtuigen, rondtoeren deed hij in het verleden onder andere met zijn goede vriend Lucio Dalla.

Op 18 November geeft Francesco de Gregori het beste van zichzelf in het Koninklijk Circus te Brussel!

Mis deze Italiaanse legende zeker niet!