Fiorella Mannoia

Fiorella Mannoia

Deze Italiaanse powervrouw opnieuw in België op 22 november in La Madeleine

Dit evenement is afgelopen

« Ik ben 60 jaar en ik zing al 40 jaar. Ik heb het geluk een van mooiste beroepen ter wereld te mogen uitoefenen. Ik haal het meeste plezier uit het feit dat ik nog dingen kan doen waar ik plezier uit haal, ik vind aansluiting bij verschillende stijlen binnen meerdere generaties.”

Muziek en maatschappelijke betrokkenheid, ethisch verantwoorde samenwerkingen en jong talent, het goede doel en het festival van Sanremo zijn allemaal elementen die deel uitmaken van het leven van Fiorella.

Haar eerste hit Caffè Nero Bollente, is een van de vele hits van haar carrière die van haar een van de meest geliefde singer-songwriters heeft gemaakt van Italië. Daarop volgden Come si cambia, Quello che le donne non dicono, Le notti di Maggio en I treni a vapore. Een paar van haar andere populaire liedjes zijn Il cielo d’Irlanda et Sally.

Gefascineerd door Braziliaanse muziek, lanceerde de zangeres een ongeëvenaard project in 2006, dat de grootste namen van Brazilië samenbracht op één album: Tropical Wave. Deze grote namen waren onder andere: Chico Barque, Caetano Veloso, Gilberto Gil, Djavan, Milton Nascimento, Lenine, Chico César, Jorge Benjor, Carlinhos Brown en Adriana Calcanhotto.

2016 werd een jaar vol succesvolle ondernemingen voor Fiorella. Zo schreef ze de soundtrack Perfetti Sconosciuti voor Paolo Genovese’s gelijknamige film en won hiermee de “Nastro d’Argento” voor Beste Orginele Nummer. Ze werd de art director voor “Amiche in Arena”, een groot concert tegen vrouwengeweld gecreëerd rond het repertoire van Loredana Berté, uitgevoerd door 16 performers in de Arena van Verona. En voor de allereerste keer trad ze ook zelf op als actrice in haar eigen film “7 Minuti”, met overigens enkel vrouwelijke rollen, die vertoond werd op het Film Festival van Rome 2016.

Tenslotte bracht ze in 2016 ook nog een nieuw album uit: Combattente. Dit platina album werd geproduceerd door Carlo Di Francesco en gecomponeerd door een mix van songwriters uit zowel jongere generaties als historische Italiaanse namen zoals Ivano Fossati, Giuliano Sangiorgi, Federica Abbate, Cheope, Fabrizio Moro, Bungaro, Cesare Chiodo en uiteraard Fiorella zelf.

In 2017 is de tijd voor een tournee door Europa opnieuw aangebroken en wij hebben de eer om deze powervrouw op 22 november 2017 in La Madeleine te mogen verwelkomen.