25 juni in Capitole Gent

Tickets gaan in verkoop  via teleticketservice.be, fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

Distance Over Time, hun nieuwe album dat op 22 februari verscheen, wordt gekenmerkt door een hernieuwde creativiteit, hoewel Dream Theater blijft vasthouden aan de elementen die fans wereldwijd al wisten te overtuigen.

De release van hun 14e studioalbum Distance Over Time dreef de sensatie rond de progmetaliconen van Dream Theater – inmiddels zijn ze al twee keer genomineerd voor een Grammy en hebben ze miljoenen platen verkocht – naar knetterende hoogten. Het zopas verschenen album prijkte al snel op nummer 1 in Duitsland en Zwitserland, rees in Nederland naar de top 3 en bereikte in zowel VLAAMSE als WAALSE hitlijsten plaats 8.

De progmetalpioniers van Dream Theater— James LaBrie (zang), John Petrucci (gitaar), Jordan Rudess (keyboard), John Myung (basgitaar), en Mike Mangini (drum) — houden er wereldwijd een unieke band met hun buitengewoon vurige fans op na, die hen al twee nominaties voor een GRAMMY® Award opleverde, naast 15 miljoen verkochte platen in alle hoeken van de wereld. Het studioalbum Images & Words (1992) leverde de band een gouden plaat op, net als een felbevochten plaatsje in de lijst met 100 beste metalalbums aller tijden volgens het magazine Rolling Stone. In een poll van Rolling Stone in 2012 werd Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory, het Dream Theater-album uit 1999, uitgeroepen tot beste progmetalalbum ooit. Het hoeft dan ook niemand te verbazen dat de plaat bij Classic Rock op de 15e plaats eindigde in de lijst met beste conceptalbums.

In 2009 verpulverde Black Clouds & Silver Linings de Billboard-top 200 door naar plaats 6 te klimmen. Aangevuld met A Dramatic Turn of Events (2011) en Dream Theater (2013) stond de band inmiddels al met drie albums in de top 10. Het onlinemagazine Consequence of Sound noemde het album The Astonishing uit 2016 “een absoluut unieke ervaring”. Naast drie platina en twee gouden video’s werd de groep in 2010 opgenomen in de Long Island Music Hall of Fame. Met Distance Over Time – het 14e album van Dream Theater en het eerste bij InsideOutMusic/Sony Music – blazen de bandleden de creatieve verstandhouding die hen al meer dan 30 jaar succes oplevert, nieuw leven in. Dream Theater in hun meest dynamische, oprechte en onwrikbare vorm.

Tickets & Info

Mis het concert van Dream Theater niet op 25 juni in Capitole Gent. Tickets gaan in verkoop  viawww.teleticketservice.be, www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.

Mission Statement Ghent Indoor Metal Fest:

Gent is een van de rijkste culturele steden in België, met tal van concertzalen en -clubs.

Er zijn ook de Gentse Feesten en er is Gent Jazz… maar voor de vele metalheads in Gent en omstreken missen we toch de ruigheid en het ronken van de gitaren! Daarom wilden we een testcase opzetten met onze eerste editie van Ghent Indoor Metal Festival! We starten klein en indoor, de locatie: Capitole Gent!
Een atypische locatie: Maybe! Maar wel een prachtige locatie om een van de absolute legendes uit de Prog Metal scene te verwelkomen: Dream Theater!

Voor 2019 : 1 Band , 1 Date, 1 Location!

Als de Gentenaar bijt… then we’ll be back for a second edition with more bands and more dates!