Disney On Ice – Redactionele informatie

Disney On Ice – Redactionele informatie

De editie van Disney On Ice 2017 vindt u hier:

Disney on Ice 2017

 

Redactiemedewerkers kunnen voor meer informatie terecht op www.feldentertainment.com/WorldsOfEnchantment. Foto’s zijn beschikbaar op www.feldentertainment.com/hrp (gebruikersnaam: feldmedia; paswoord: photos).

VOOR DE REDACTIE

Creatief team:
• Jay Smith (regie) – Regisseerde tal van voorstellingen, parades en evenementen van Walt Disney World, waaronder ook de opening van Disneyland Hong Kong, en ontwikkelde entertainment voor Disneyland Parijs. Op zijn indrukwekkende palmares staan onder meer de Super Bowl, Radio City Music Hall en de Grand Ole Opry, de 137e editie van Ringling Bros. and Barnum & Bailey®, Playhouse Disney Live! en Disney Live! Mickey’s Rockin’ Road Show.

• Patty Vincent (regie – secties Toy Story 3 and Frozen) – Regisseerde talrijke ijs- en theatervoorstellingen van Feld Entertainment, waaronder ook Disney On Ice presents Rockin’ Ever After. Ze begon haar carrière bij Feld Entertainment als schaatsster en klom op in de onderneming tot Character Development Director voor alle reizende producties van Disney On Ice. Bijkomende referenties zijn onder meer assistent-regisseur van Playhouse Disney Live! en assistent-regisseur van de High School Musical Summer Celebration (theatervoorstelling).

• Jerry Bilik (schrijver/arrangeur) – Betrokken bij de ontwikkeling van Disney On Ice van bij het begin, schreef Ringling Bros. and Barnum & Bailey®, arrangeerde de muziek voor verschillende tv-reeksen, waaronder “Starsky and Hutch” en “Charlie’s Angels”. Daarnaast schreef en coproduceerde hij The Wizard of Oz on Ice.

• Sarah Kawahara (choreografie) – Tweevoudig Emmy® Awards-winnares in de categorie choreografie. Als Disney On Ice-veteraan werkte ze samen met schaatslegendes Scott Hamilton, Peggy Fleming, Dorothy Hamill en Michele Kwan. Ze regisseerde de openings- en slotceremonies van de Winterspelen 2002 in Salt Lake City, Utah (VS).

• Cindy Stuart (choreografie – secties Toy Story 3 en Frozen) – Werd vier keer genomineerd voor de “Choreographer of the Year award” van de Professional Skaters Association en één keer voor de Sonja Henie Award 2014. Ook heeft ze voor verschillende projecten samen met Olympisch gouden medaillewinnaar Robin Cousins gewerkt en deed ze de choreografie voor Amerikaans kampioene Gracie Gold, de Amerikaanse bronzen medaillewinnaar Mirai Nagasu, wereld- en Olympisch kampioenen Xue Shen en Hongbo Zhao én Olympisch kampioenen Jamie Salé en David Pelletier. Ze verzorgde ook de choreografie voor verschillende producties van Disney On Ice, waaronder Disney On Ice presents Rockin’ Ever After.

• Cynthia Nordstrom (kostuumontwerp) – Ontwierp voor meer dan 14 shows voor Walt Disney World (waaronder Tarzan Rocks!) en verschillende producties van Feld Entertainment, waaronder Disney On Ice presents Rockin’ Ever After, Marvel Universe LIVE! en Ringling Bros. and Barnum & Bailey®. Onlangs werkte ze nog mee aan de Off-Broadway-productie Silent Laughter en aan een nieuwe voorstelling in het Paris Las Vegas Hotel.

• Scott Lane (kostuumontwerp – sectie Toy Story 3) – Werkte al voor Disney On Ice presents A Disneyland Adventure en Disney Live! Mickey’s Rockin’ Road Show. Zevenvoudig kostuumontwerper voor de Tournament of Roses Parade. Hij ontwierp de kledij van de muzikanten van het Indianapolis Symphony Orchestra en de acteurs van de musicals Dr. Jekyll & Mr. Hyde, Crazy for You, Seven Brides for Seven Brothers en The Will Rogers Follies.

• Gregory A. Poplyk (kostuumontwerp – sectie Frozen) – Werd genomineerd voor een Emmy® Award en is gekend voor zijn uitmuntend gebruik van kleuren. Hij heeft al op tal van locaties gewerkt, gaande van theater over opera naar ballet. Hij is het best bekend voor zijn ontwerpen voor grootschalige musicals. Zijn werk was te zien in theaters over het hele land, onder meer in Goodspeed Opera House, Paper Mill Playhouse, New York City Ballet, 5th Avenue Theatre in Seattle en het Ordway Theatre in Minneapolis. Onlangs nog ontwierp hij de kostuums voor de Broadway-musical Scandalous, voor Ringling Bros. and Barnum & Bailey® presents Built To Amaze!℠ en voor Ringling Bros. and Barnum & Bailey® presents DRAGONS℠.

• Peter Morse (lichtontwerp) – Disney On Ice-veteraan die al samengewerkt heeft met sterren zoals Barbra Streisand, Usher, Carrie Underwood, Madonna, Prince, Shania Twain en Backstreet Boys. Hij werkte ook mee aan verschillende tv-producties en speelfilms. Bovendien won hij een Emmy® Award voor zijn werk voor Bette Midlers HBO Special Diva, Las Vegas.

• Alex Reardon (lichtontwerp – sectie Toy Story 3) – Lichtontwerper voor Ringling Bros. and Barnum & Bailey® presents Barnum’s FUNundrum®. Ontwierp de concertbelichting voor artiesten zoals Dixie Chicks, LeAnn Rimes, Motley Crue en Paul Simon. Ook ontwierp hij de belichting voor de premières van de speelfilms The Hulk en Terminator 3: Rise of the Machines.

• Sam Doty (lichtontwerp – sectie Frozen) – Lichtontwerper voor onder meer Disney On Ice presents Rockin’ Ever After, Disney Live! Mickey’s Music Festival, Ringling Bros. and Barnum & Bailey® presents Barnum Bash℠ en Ringling Bros. and Barnum & Bailey® presents Super Circus Heroes℠. Hij werkte ook mee aan de planning en opbouw van elke voorstelling van Feld Entertainment sinds 2006. De ervaring van Doty op het vlak van de belichting van dansvoorstellingen en zijn begrip van ritme en melodielijnen spelen een grote rol in zijn ongeziene capaciteit om muziek en beweging in lichtspel om te zetten.

• Jeremy Railton (decorontwerp) – Sleepte 4 Emmy® Awards in de wacht voor het ontwerp van “The 57th Academy Awards,” de artistieke leiding van “Pee Wee’s Playhouse,” het ontwerp van de kostuumpersonages voor “Zoobilee Zoo,” en het ontwerp van de openings- en slotceremonies van de Winterspelen 2002 in Salt Lake City, Utah (VS). Bovendien stond hij in voor het productieontwerp van Chers Las Vegas Spectacular in Caesar’s Palace in 2008.