Dardust

31.03.2020 – Ancienne Belgique Club – Brussel
01.04.2020 – Café de la Danse – Parijs

Dardust

Op 31 maart 2020 in Ancienne Belgique Club, Brussel
Op 1 april 2020 in Café de la Danse, Parijs

Een instrumentale kruising van Ludovico Einaudi, Sigur Rós en Nils Frahm 

Dardust, het project van het Italiaanse pianofenomeen Dario Faini,  zal op 31 maart 2020 de Ancienne Belgique in vervoering brengen. In dit instrumentaal project combineert hij minimalistische pianosferen met avant-gardistische elektronische muziek. De kruising brengt ons van popambient met inspiratiebronnen Ludovico Einaudi en Sigur Rós, tot minimalistische, Noord-Europese componisten zoals Olafur Arnalds en Nils Frahm.  

Na zijn Italiaanse tour “Lost in Space” in 2019, maakt Dardust zich nu op voor de “Storm and Drugs Live” tour. Elke show bestaat uit twee delen. Het eerste onderdeel “Storm” is intiemer met een theatrale kant die symbool staat voor de poëtische beelden uit de 18e eeuwse Sturm und Drang beweging. Het tweede deel “Drugs” legt meer de nadruk op de elektronische kant en geeft de show een echte rave-sfeer.  

Poëzie én raven op één avond? Een uniek moment waarvoor je vanaf 13/12 om 11u tickets kan bestellen op www.gracialive.be    

Fun facts 

  • Dardust deelde al het podium met Of Monsters and Men, Gui Boratto, Interpol, Editors, Tiga, Planet Funk en Recondite 
  • De muziek van Dardust werd gebruikt op de grootste internationale evenementen, zoals de Super Bowl en NBA All-Star Game. 
  • Het laatste deel van zijn albumtrilogie doorkruist Berlijn, Reykjavík en Londen, zowel geografisch als muzikaal. Het album “S.A.D. STORM AND DRUGS” dat op 17 januari 2020 uitkomt, is geïnspireerd door de Noord-Europese elektronische invloeden.  
  • Dardust telt ruimt 35 miljoen streams op Spotify 

Voor fans van
Ludovico Einaudi, Nils Frahm, Joep Beving