Dardust

NIEUWE DATA

29.03.2023 – Ancienne Belgique Club – Brussel

Update: 20 april 2022

Het concert van Dardust in de AB Club in Brussel is helaas uitgesteld naar 29 maart 2023. Het concert in Café de la Danse wordt geannuleerd.

Momenteel werkt hij aan nieuwe muziek en wenst een nieuw project naar het publiek te brengen.

We vinden het erg jammer voor een uitstel, maar we maken het het wachten waard.

Wij danken u bij voorbaat voor uw geduld en steun

Dardust & Gracia Live

—————–

Een instrumentale kruising van Ludovico Einaudi, Sigur Rós en Nils Frahm

Dardust, het project van het Italiaanse pianofenomeen Dario Faini,  zal op 21 april 2022 de Ancienne Belgique in vervoering brengen. In dit instrumentaal project combineert hij minimalistische pianosferen met avant-gardistische elektronische muziek.De kruising brengt ons van popambient met inspiratiebronnen Ludovico Einaudi en Sigur Rós, tot minimalistische, Noord-Europese componisten zoals Olafur Arnalds en Nils Frahm. 

Na zijn Italiaanse tour “Lost in Space” in 2019, maakt Dardust zich nu op voor de “Storm and Drugs Live” tour. Elke show bestaat uit twee delen. Het eerste onderdeel “Storm” is intiemer met een theatrale kant die symbool staat voor de poëtische beelden uit de 18e eeuwse Sturm und Drang beweging. Het tweede deel “Drugs” legt meer de nadruk op de elektronische kant en geeft de show een echte rave-sfeer. 

Poëzie én raven op één avond? Tickets vanaf nu in verkoop, klik hier.

Fun facts 

  • Dardust deelde al het podium met Of Monsters and Men, Gui Boratto, Interpol, Editors, Tiga, Planet Funk en Recondite
  • De muziek van Dardust werd gebruikt op de grootste internationale evenementen, zoals de Super Bowl en NBA All-Star Game.
  • Het laatste deel van zijn albumtrilogie doorkruist Berlijn, Reykjavík en Londen, zowel geografisch als muzikaal. Het album “S.A.D. STORM AND DRUGS” dat op 17 januari 2020 uitkomt, is geïnspireerd door de Noord-Europese elektronische invloeden. 
  • Dardust telt ruimt 35 miljoen streams op Spotify

Voor fans van
Ludovico Einaudi, Nils Frahm, Joep Beving