Concert La Madeleine: The Pineapple Thief ft Gavin Harrison

Concert La Madeleine: The Pineapple Thief ft Gavin Harrison

http://www.gracialive.be/LaMadeleineBruxellesThePineappleThiefftGavinHarrison

Dit evenement is afgelopen

The Pineapple Thief viert hun langverwachte nieuwste album* met een tournee door Europa. Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson) op drums is alvast de nieuwe reisgezel van The Pineapple Thief tijdens deze tournee. Iedereen is het erover eens: deze nieuwe bezetting biedt Bruce, Steve en Jon de kans om hun typerende sound nog sterker gestalte te geven. De hele band schittert op het podium. Het absolute hoogtepunt van de tournee tot nu toe, was de uitverkochte show in Islington Assembly Hall in Londen. Prog Magazine omschrijft hun liveshow als een “dynamische en dramatische ervaring” en Manchester Rocks noemde het “The Pineapple Thief zoals je ze nog nooit hebt gehoord”.

The Pinapple Thief ontstond in 1999, opgericht door Bruce Soord, die ook de meeste nummers schrijft en de band ontpopte zich al snel als een van de meest opwindende progrockbands uit het Verenigd Koninkrijk van de laatste twee decennia. Met bassist Jon Sykes en toetsenist-producer Steve Kitch aan boord evolueerde de band verder naar de geraffineerde sound waar ze vandaag voor bekendstaan. “Na al die jaren is The Pineapple Thief uitgegroeid tot veel meer dan de individuele groepsleden”, aldus Soord.

Op Your Wilderness, hun 11e album, gooit de band alle remmen los. Het album vormt een springplank voor de creatieve groei van The Pineapple Thief en gaf daarmee de aanzet tot alweer een gloednieuw album, de opvolger van het succesvolle Your Wilderness en de aanleiding voor deze spectaculaire Europese tournee.

The Pineapple Thief komt op 16 september 2018 naar La Madeleine in Brussel.

Tickets vanaf nu in verkoop!

*Binnenkort worden er meer details over dit album bekendgemaakt.

The Pineapple Thief ft. Gavin Harrison in La Madeleine 16/09