Claudio Baglioni

Claudio Baglioni

Dit evenement is afgelopen

Na een uitverkochte concert in April 2010 komt Claudio Baglioni terug naar Vorst Nationaal!

Tijdens de eerste helft van dit jaar toerde hij reeds doorheen Italië met “ConVoi Live”. Van februari tot mei kon dit project al rekenen op een steeds groter wordend enthousiasme van wel tweehonderdduizend mensen in heel Italië.

Op 18 oktober gaat in Brussel met de CONVOI ReTOUR het tweede deel van zijn tournee van start.

Baglioni, zijn supergroep van 13 veelzijdige muzikanten en zijn volledige karavaan van 90 personen gaan opnieuw op pad. En ook tijdens dit deel van hun tour willen ze naar de mensen toe gaan. Eerder legden ze al zesduizend kilometer af en zorgden ze tijdens 31 concerten voor 90 uur muziek. Hun uitzonderlijke repertoire omvat alle grootste successen en de nooit eerder gebrachte nummers van het album “ConVoi”.

U kan zich verwachten aan een voorstelling die tegelijk een spektakel, een concert, een recital, een musical, een happening en een verhaal is. “Tutta un’altra musica” staat in graffiti te lezen op een van de wanden in aanbouw van de “werf”: het originele decor – een veelvormige wereld die voortdurend evolueert en verrast – waarin Baglioni zijn ConVoiTour 2014 wilde plaatsen om het basisidee van zijn show te benadrukken: de kunst van het heropbouwen. Hij komt op 18 oktober naar Vorst Nationaal met dezelfde enorme productie als waarmee hij door Italië toerde begin dit jaar.

Een spektakel van opwindende en meeslepende klanken, lichteffecten en gebeurtenissen, gekoppeld aan de schoonheid van onsterfelijke melodieën, blijft generaties fans boeien dankzij de intensiteit van de teksten, de kracht van nieuwe, wervelende arrangementen die een duidelijk rockgehalte onthullen, omhuld met andere muziekgenres en met de volle en stevige sound van een band die zich volledig geeft en volop emoties losweekt.

Een werf vol energie en verwondering.