CHARLES AZNAVOUR

CHARLES AZNAVOUR

Dit evenement is afgelopen

Gracia Live
ism
Patrick Shart en Alain Boyaci
voor Moonlight Productions

presenteren

CHARLES AZNAVOUR
FAREWELL TOUR
VOOR DE LAATSTE KEER IN BRUSSEL

Op dinsdag 17 November in Vorst Nationaal

 

De legendarische Charles Aznavour (91!) keert voor de laatste keer naar Brussel op dinsdag 17 November te Vorst Nationaal voor een “farewell ” concert!

Charles Aznavour laat optekenen dat het een blije weerzien is met een plek dat hem zoveel mooie herinneringen gaf.

Charles Aznavour één van de grootste singer songwriters aller tijden

De Franse zanger Charles Aznavour wordt beschouwd als een van de grootste singer/songwriters aller tijden. In 1998 werd hij nog door CNN bestempeld als de “Grootste artiest van de eeuw”.

In een carrière van 70 jaar heeft hij meer dan 100 miljoen albums verkocht, 1200 liedjes geschreven, in 80 films gespeeld, 294 albums gemaakt en duizenden concerten gegeven in 94 verschillende landen. De chansonnier zingt in 7 talen en zijn nummers zijn door veel artiesten gecoverd waaronder Elton John, Bob Dylan, Sting, Placido Domingo, Céline Dion, Julio Iglesias, Edith Piaf, Liza Minnelli, Sammy Davis Jr, Ray Charles en Elvis Costello.

Chansonnier met absolute wereldhits

Charles Aznavour had wereldwijd succes met het nummer “She” waarmee hij in vele landen een nummer 1 positie behaalde en welke ook is gebruikt in de film Notting Hill. Andere grote hits van de Franse chansonnier zijn “Les Plaisirs Démodés”, “Hier Encore”, “La Mamma” en “La Bohème”.

Farewell concert met staande ovatie

Vorig jaar vierde Charles Aznavour zijn 90e verjaardag. Hiermee is hij de ‘longest standing’ A-list ster ter wereld die momenteel nog steeds langs concertzalen over de hele wereld toert. Zijn huidige reeks concerten draagt de titel “Farewell Concert” waarmee de zanger aangeeft dat het zijn laatste tour is. Verleden jaar speelde Aznavour nog in de Lotto Arena en kreeg een staande ovatie van maar liefst 12 minuten! Dit nadat hij de O2 in Berlijn, de Royal Albert Hall in London, de HMH in Amsterdam,… liet vol lopen.

Het concert zal om 20:30 uur stipt beginnen.