Cat Stevens / Yusuf

Cat Stevens / Yusuf

Dit evenement is afgelopen

Cat Stevens / Yusuf is ongetwijfeld de meest getalenteerde muzikale poëet van zijn generatie. Op zondag 9 november 2014 geeft hij opnieuw het beste van zichzelf in Vorst Nationaal.

Sinds zijn debuut in 1966 scoorde hij tot het einde van de jaren 70 de ene hit na de andere. Zijn liedjes zijn dankzij hun eenvoudige melodieën en rijke teksten uiterst herkenbaar. Maar vooral zijn stem voert ons mee naar een andere wereld. Soms teder en beklijvend, soms licht en frivool… zijn warme stem weet elke emotie over te brengen met een uitzonderlijke intensiteit.

In 1978 bekeert hij zich tot de islam en keert hij, op zoek naar spiritualiteit, de muziekwereld de rug toe. Zijn zoektocht nam maar liefst 30 jaar in beslag, maar vandaag is hij meer dan ooit klaar om de muzikale draad terug op te nemen en als folkrockzanger zijn talloze fans opnieuw in vervoering te brengen. Zijn terugkeer naar Brussel, in juni 2011, ging alvast niet onopgemerkt voorbij.

Cat Stevens, goed voor meer dan 100 miljoen verkochte albums, zal niet alleen tijdloze klassiekers als Moonshadow, Wild World, Father and Son, Morning has broken en Peace Train brengen, maar zal ook sommige recentere nummers vertolken.

Kortom: een niet te missen concert!