Callas in concert

Callas in concert

27 november 2018 - Bozar Brussel

Dit evenement is afgelopen

OP 27 NOVEMBER 2018 STAAT DIVA MARIA CALLAS ALS HOLOGRAM OP DE PLANKEN VAN DE BOZAR BRUSSEL VOOR EEN ZEER BIJZONDERE RECITAL

De nieuwe technologie van Base Hologram© wekt Maria Callas weer tot leven voor een uniek hologramconcert. Tijdens deze magische comeback zal de diva haar grootste successen opvoeren, met livebegeleiding door een symfonisch orkest.

De operalegende brengt ons opnieuw in vervoering en laat ons haar meest memorabele operamomenten herbeleven. Een buitengewone muzikale ervaring die mogelijk werd gemaakt door de hyperrealistische digitale technologie en integraal gere-masterde opnames.

“Het is een uniek en vurig actueel spektakel. Een publiek is tegenwoordig steeds op zoek naar vernieuwing op het podium, dit vanuit de wens om even weg te dromen en nieuwe emoties live te ervaren”, licht Marty Tudor toe, executive producer en CEO van Base Hologram Productions.

Maria Callas was een van de beroemdste zangeressen van de 20e eeuw. Met haar unieke timbre, verbluffende acteertalent en ongeëvenaarde frasering in combinatie met een stembereik van bijna drie octaven zette ze de operawereld op z’n kop.

De show – een idee van Stephen Wadsworth, hoofd van het departement Opera van de New Yorkse Juilliard School – was al te zien in verschillende zalen waar de diva ooit te gast was (La Scala, het Metropolitan Opera House en Covent Garden) en laat het publiek de meeslepende kracht en legendarische expressiviteit van Maria Callas op de bühne herontdekken.

“Deze show zal zowel de jonge generaties – die Callas nooit hebben gekend, maar haar talent op de planken wel willen ontdekken – als operaliefhebbers die vertrouwd zijn met haar werk, opnames en bewogen verleden van hun sokken blazen”, vertelt Stephen Wadsworth. “We krijgen de kans een bijzondere ode te brengen aan een van de grootste artiestes van de 20e eeuw, en dat moeten we zorgvuldig aanpakken: van haar ongelofelijk veelzijdige repertoire over haar onnavolgbare lichaamstaal tot haar relatie met het publiek. Het oeuvre van Callas raakt ons allemaal en behelst de opera- en muziekwereld, de theater- en decorwereld, maar ook de modewereld.”

Kom en herontdek de passie, kwetsbaarheid en elegantie van de adembenemende Maria Callas tijdens een buitengewone recital op 27 november 2018 in de Bozar Brussel.

INFO & TICKETS

Tickets via bozar.be en in alle Fnac verkooppunten – Wachtlijst

VIDEO