18 november 2019 in de Bozar in Brussel
24 november 2019 in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen

De ticketverkoop zal op woensdag 3 april van start gaan via www.gracialive.be, de site van de Bozar en de Koningin Elisabethzaal alsook in alle Fnacs winkels.

Meer dan veertig jaar na haar overlijden konden fans van Maria Callas in november vorig jaar, tijdens een uitverkocht concert, de diva opnieuw aan het werk zien op de planken van BOZAR in Brussel, dankzij een levensecht hologram. Het virtuele concert oogstte unaniem succes bij recensenten, zelfs de meest kritische. Anderhalf uur lang beroerde de beroemde zangeres haar publiek met een recital met haar meest gevierde vertolkingen.

Van Gounods Valse de Juliette uit diens Roméo et Juliette tot Casta Diva uit Bellini’s Norma, en van Habanera uit Bizets Carmen tot de briefscène uit Verdi’s Macbeth … de grootste successen van Maria Callas kwamen weer tot leven in een buitengewone muzikale ervaring, mogelijk gemaakt door ultrarealistische digitale technologie en originele opnames die integraal geremasterd werden. De technologie, die de fysieke expressie van de zangeres tot in het kleinste detail weergeeft, is ronduit verbluffend, vooral omdat bij momenten ook een dialoog ontstaat tussen het meer dan 60-koppige symfonisch orkest – o.l.v. de Schotse dirigente Eimear Noone – en het hologram.

Het resultaat is buitengewoon realistisch. Sommige toeschouwers geloven zelfs hun ogen niet. Het typerende timbre van Maria Callas, haar stembereik van bijna drie octaven, haar grote virtuositeit, unieke frasering en talent om het publiek te beroeren hebben destijds de operawereld op z’n kop gezet. Elk aspect dat ooit bijdroeg tot haar legendarische reputatie als “stem van de eeuw” wordt voor de ogen van het publiek opnieuw tot leven gewekt. “Het is een uniek en brandend actueel spektakel. Het publiek is op zoek naar nieuwe podiumervaringen, om even aan het dagelijkse leven te ontsnappen en emoties live te ervaren“, stelt Marty Tudor, executive producer en CEO van BASE Hologram Productions. “De show slaat niet alleen aan bij jongere generaties, die La Callas nooit hebben gekend en haar alsnog aan het werk willen zien, maar ook bij operaliefhebbers die vertrouwd zijn met haar werk en opnames”, voegt bedenker van de show Stephen Wadsworth eraan toe.

De verwachtingen en emotionele kracht van de show lagen zo hoog dat het concert van vorig jaar bij BOZAR al in voorverkoop was uitverkocht. Gezien de grote vraag bij het publiek plaatsen we in het najaar twee nieuwe voorstellingen op het programma: op 18 november in Brussel (BOZAR) en op 24 november in Antwerpen (Koningin Elisabethzaal).

De ticketverkoop zal op woensdag 3 april van start gaan via www.gracialive.be, de site van de Bozar en de Koningin Elisabethzaal alsook in alle Fnacs winkels.

Bozar Brussel

Koningin Elisabethzaal Antwerpen