Bob Dylan & Mark Knopfler

Bob Dylan & Mark Knopfler

Dit evenement is afgelopen

Bob Dylan en Mark Knopfler delen op woensdag 19 oktober het podium van het Antwerps Sportpaleis. Dit is de kans van je leven om op één avond twee van de grootste muzikanten van onze tijd aan het werk te zien.

Mark Knopfler is de voormalige lead gitarist en zanger van Dire Straits. In de jaren tachtig haalt de band de hitparades met onwaarschijnlijk prachtige popsongs. Knopfler knoopt aan zijn Dire Straits-avontuur een opmerkelijke solocarrière vast en is tot vandaag nog altijd een van de meest populaire songwriters.

Muziekliefhebbers en –kenners beschouwen Bob Dylan als één van de meest invloedrijke muzikant van de twintigste eeuw. Bob Dylan bracht sinds 1962 liefst 42 platen uit en speelde over heel de wereld meer dan 2.000 concerten. “Blowing In The Wind”, “Like A Rolling Stone”, “Knockin ‘On Heavens Door”, “The Times They Are A-Changin'” … geen enkele andere kunstenaar kan een dergelijke lijst met hits voorleggen. Bob Dylan en zijn band nemen het tweede deel van de show voor hun rekening.

Bob Dylan en Mark Knopfler zijn sinds lange tijd terug samen op pad. In de late jaren zeventig speelde Mark Knopfler al als studiomuzikant op het album ‘Slow Train Coming’ van Bob Dylan en in 1983 co-produceerde hij Dylans album ‘Infidels’. Op 19 oktober prijken beide topmuzikanten weer samen op één affiche. Deze ‘double bill’ is absoluut een aanrader.