Billy Idol

Billy Idol

Dit evenement is afgelopen

Het is eindelijk zover! Billy Idol komt terug naar België. De punk- en rocklegende zal op 19 november in het Koninklijk Circus in Brussel optreden.

De zopas aangekondigde Europese tour zal kort na de release van twee grote nieuwe projecten van Billy Idol volgen. Eind oktober trakteert Idol ons na bijna 10 jaar nog eens op een nieuw album, geproduced door Trevor Horn. En op 7 oktober verschijnt in het Verenigd Koninkrijk de langverwachte autobiografie van Idol ‘Dancing With Myself’.

Idol vertrekt op tour met de volgende bandleden: Steve Stevens (zijn leadgitarist van het eerste uur), Stephen McGrath (basgitaar), Billy Morrison (gitaar), Eric Eldenius (drum) en Paul Trudeau (keyboard).

Billy Idol werd in 1955 geboren als William Michael Albert Broad, in Stanmore (Noord-Londen). Als kind verhuisde hij naar New York, maar later keerde hij terug naar zijn geboorteland om zich als spilfiguur van de Britse punkbeweging te profileren. Zijn muziek, looks en mentaliteit hebben de tand des tijds doorstaan en alle modegrillen fors aan hun laars gelapt. Na zijn carrière als frontman van de punkgroep Generation X (die splitte in 1981) zet Idol zijn eerste stappen in de dance- en rockscene. Het resultaat mag er zijn: ‘White Wedding’, ‘Dancing With Myself’, ‘Flesh For Fantasy’, ‘Hot In the City’, ‘Eyes Without A Face’, ‘Rebel Yell’, ‘Cradle of Love’ enz.

Van rebelse punker tot mainstream rocker … Billy Idol is duidelijk voor geen kleintje vervaard!