Béjart Ballet Lausanne

Béjart Ballet Lausanne

7 Danses Grecques, Tous les hommes presque toujours s'imaginent & Boléro

DOOR GROTE PUBLIEKE VRAAG,
EXTRA VOORSTELLING OP ZATERDAG 19 MAART OM 14U30
MET EXTRA PROGRAMMA: 7 DANSES GRECQUES
(voor alle voorstellingen)

Koop uw tickets enkel via onderstaande knoppen of via www.ticketmaster.be of via www.fnactickets.be of in uw lokale Fnac winkel.

DOOR GROTE PUBLIEKE VRAAG,
EXTRA VOORSTELLING OP ZATERDAG 19 MAART OM 14U30
MET EXTRA PROGRAMMA: 7 DANSES GRECQUES (voor alle voorstellingen)

——————

Door de onvoorspelbare en ongekende situatie, veroorzaakt door de uitzonderlijke omvang van de Covid19-epidemie op internationaal niveau, hebben Gracia Live en het Béjart Ballet Lausanne gezamenlijk besloten om de geplande voorstellingen in het Koninklijk Circus in Brussel in februari 2021 uit te stellen. 

Rekening houdend met de actuele gezondheidsomstandigheden, wensen de organisatoren in de eerste plaats de gezondheid van het publiek, het gezelschap en haar medewerkers en partners te bewaren. Daardoor worden de voorstellingen van Tous les hommes presque toujours s’imaginent, choreografie van Gil Roman en Boléro, choreografie van Maurice Béjart, in eerste instantie voorzien van 4 tot 7 februari 2021 in het Koninklijk Circus te Brussel, verplaatst naar 17 tot 20 maart 2022.  

De reeds gekochte tickets voor de voorstellingen in februari 2021 blijven geldig voor de nieuwe data in maart 2022 zonder verdere formaliteiten.  

  • De tickets voor devoorstelling van donderdag 4 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van donderdag 17 maart 2022 om 20u. 
  • De tickets voor de voorstelling van vrijdag 5 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van vrijdag 18 maart 2022 om 20u.  
  • De tickets voor de voorstelling van zaterdag 6 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van zaterdag 19 maart 2022 om 20u. 
  • De tickets voor de voorstelling van zondag 7 februari 2021 om 14u30 blijven geldig voor de voorstelling van zondag 20 maart 2022 om 14u30.  

Elke tickethouder zal nog persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail door een van de officiële ticketverkopers (Ticketmaster / FNAC). De ticketverkoop voor de andere plaatsen blijft nog steeds toegankelijk via www.gracialive.be en de eerdergenoemde kanalen.  

Bewustzijnde van het ongemak, wensen Gracia Live en Béjart Ballet uiteraard een positieve en snelle evolutie van de gezondheidsomstandigheden en bedanken iedereen voor hun steun en begrip in deze ongekende omstandigheden. 

———————-

RESERVEER NU DE BESTE ZITPLAATSEN OP GRACIALIVE.BE

PROGRAMMA

TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT
Gil Roman (Belgische première)

7 DANSES GRECQUES (extra programma)
Choreografie :                  Maurice Béjart
Muziek :                          Mikis Theodorakis
Première op 3 oktober 1983 in het City Center van New York 

BOLÉRO
Maurice Béjart

 

Na drie jaar afwezigheid en na de triomf in het Koninklijk Circus in 2019 met BREL & BARBARA, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel. Op het programma: twee balletten van Maurice Béjart, 7 Dances Grecques en Boléro, evenals, voor het eerst in België, de nieuwste creatie van Gil Roman, Tous les hommes presque toujours s’imaginent.

“Voor deze “Griekse dansen” heb ik geprobeerd de ontleningen zoveel mogelijk te beperken tot authentiek Griekse “passen”. Sommige dansen bevatten er twee of drie; anderen helemaal niet, en ze zijn zeker de meest succesvolle, de meest Griekse! Zoek een dansstijl die een geur, een kleur oproept, en toch aan de basis blijft van klassieke dans en hedendaagse dans zoals we die beoefenen bij Béjart Ballet Lausanne.” Maurice Béjart

Tous les hommes presque toujours s’imaginent, een titel ontleend aan de Zwitserse schrijver Ludwig Hohl, dat volledig is gechoreografeerd op de muziek van John Zorn, een van de belangrijkste componisten van de hedendaagse Amerikaanse muziek. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn buitengewone werk begon in het midden van de jaren zeventig, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne uitdagen en fascineren. Het ballet, stevig verankerd in onze tijd, roept via een opeenvolging van delicate en poëtische schilderijen de actuele uitingen op van onze menselijke relaties.

De show wordt uiteindelijk afgesloten met Boléro, een ballet gecreëerd in 191 door Maurice Béjart, op de muziek van Maurice Ravel. De centrale rol – de Melodie – wordt soms aan een danser gegeven, soms aan een danser. The Rhythm wordt uitgevoerd door een groep dansers.

7 Danses Grecques:

Tous les hommes presque toujours s’imaginent:

Boléro: