Béjart Ballet Lausanne

Béjart Ballet Lausanne

Tous les hommes presque toujours s'imaginent & Boléro

DE VOORSTELLINGEN VAN BÉJART BALLET LAUSANNE IN HET KONINKLIJK CIRCUS TE BRUSSEL,  GEPLAND IN FEBRUARI 2021,  WORDEN  VERPLAATST NAAR MAART 2022. 

Koop uw tickets enkel via onderstaande knoppen of via www.ticketmaster.be of via www.fnactickets.be of in uw lokale Fnac winkel.

Door de onvoorspelbare en ongekende situatie, veroorzaakt door de uitzonderlijke omvang van de Covid19-epidemie op internationaal niveau, hebben Gracia Live en het Béjart Ballet Lausanne gezamenlijk besloten om de geplande voorstellingen in het Koninklijk Circus in Brussel in februari 2021 uit te stellen. 

Rekening houdend met de actuele gezondheidsomstandigheden, wensen de organisatoren in de eerste plaats de gezondheid van het publiek, het gezelschap en haar medewerkers en partners te bewaren. Daardoor worden de voorstellingen van Tous les hommes presque toujours s’imaginent, choreografie van Gil Roman en Boléro, choreografie van Maurice Béjart, in eerste instantie voorzien van 4 tot 7 februari 2021 in het Koninklijk Circus te Brussel, verplaatst naar 17 tot 20 maart 2022.  

De reeds gekochte tickets voor de voorstellingen in februari 2021 blijven geldig voor de nieuwe data in maart 2022 zonder verdere formaliteiten.  

  • De tickets voor devoorstelling van donderdag 4 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van donderdag 17 maart 2022 om 20u. 
  • De tickets voor de voorstelling van vrijdag 5 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van vrijdag 18 maart 2022 om 20u.  
  • De tickets voor de voorstelling van zaterdag 6 februari 2021 om 20u blijven geldig voor de voorstelling van zaterdag 19 maart 2022 om 20u. 
  • De tickets voor de voorstelling van zondag 7 februari 2021 om 14u30 blijven geldig voor de voorstelling van zondag 20 maart 2022 om 14u30.  

Elke tickethouder zal nog persoonlijk gecontacteerd worden via e-mail door een van de officiële ticketverkopers (Ticketmaster / FNAC). De ticketverkoop voor de andere plaatsen blijft nog steeds toegankelijk via www.gracialive.be en de eerdergenoemde kanalen.  

Bewustzijnde van het ongemak, wensen Gracia Live en Béjart Ballet uiteraard een positieve en snelle evolutie van de gezondheidsomstandigheden en bedanken iedereen voor hun steun en begrip in deze ongekende omstandigheden. 

 

 

TOUS LES HOMMES PRESQUE TOUJOURS S’IMAGINENT
Choreografie van GIL ROMAN
Première op 5 april 2019 in de opera van Lausanne

BOLÉRO
Choreografie van Maurice Béjart
Première op 10 januari 1961
Koninklijke Muntschouwburg Brussel

Na de triomf in het Paleis voor Schone Kunsten in Charleroi met DIXIT, kondigt Béjart Ballet Lausanne zijn terugkeer aan naar het Koninklijk Circus in Brussel van 4 tot 7 februari 2021 met Tous les hommes presque toujours s’imaginent de nieuwe creatie van Gil Roman die voor het eerst in België wordt voorgesteld – en met Bolero, hét meesterwerk van Maurice Béjart.

John Zorn is een van de voornaamste componisten in het hedendaagse Amerikaanse muzieklandschap. De dichtheid en veelzijdigheid van zijn uitzonderlijke werk, zijn durf en artistieke vrijheid blijven de artistiek directeur van het Béjart Ballet Lausanne aanspreken en fascineren. In het licht van het aanzienlijke oeuvre aan meervoudige composities, duikt Gil Roman in het universum dat deze briljante multi-instrumentalist tussen 1990 en 2017 verkende.

Bolero wordt al meer dan een halve eeuw wereldwijd lof toegezwaaid en is ongetwijfeld de bekendste en meest geliefde choreografie van Maurice Béjart. Het is een absolute must, een tijdloos en multigenerationeel meesterwerk … Sinds de première in 1961 in Brussel hebben grote solisten de choreografie gebracht die Maurice Béjart voor Duska Sifnios had uitgewerkt, maar waarop Jorge Donn voor altijd zijn stempel heeft gedrukt. Vandaag delen Elisabet Ros en Julien Favreau afwisselend de hoofdrol. Bolero werd in september 2004 twee weken lang voor een uitverkocht publiek gebracht om het 50-jarige bestaan van het dansgezelschap te vieren. Nu keert het werk van 4 tot 7 februari 2021 terug naar het Koninklijk Circus voor een voorstelling zo dicht mogelijk bij het publiek.

Tous les hommes presque toujours s’imaginent:

Boléro: