Soullegende Angie Stone op 22 oktober 2019 in La Madeleine Brussel

Op 22 oktober verwelkomen we een ware legende in La Madeleine Brussel. Met meer dan vijf miljoen verkochte albums wereldwijd, drie gouden platen, verscheidene Grammy-nominaties en een hele resem awards op zak verandert Angie Stone alles wat ze aanraakt in puur goud.

Haar zeemzoete stem met een onmiskenbaar soulkantje en haar legendarische kwaliteiten als songwriter werden al ingeroepen door topartiesten als Mary J. Blige, Stevie Wonder, D’Angelo, Alicia Keys en Lenny Kravits.

Toen soulmuziek bij de verloren voorwerpen lag, kwam zij het genre opeisen, zo stond ooit in het blad Rolling Stone te lezen. Die overtuiging bracht drie verschillende platenlabels ertoe zich tot Stone te richten zodra ze op zoek moesten naar een nieuwe sound en visie.

In de jaren 70 hielp Angie Stone, toen nog als lid van de eerste vrouwelijke rapformatie Sequence, het inmiddels legendarische Sugar Hill Records op weg naar zijn kenmerkende sound. De Sequence-hit Funk You Up is een klassieker die iedereen trouwens nog steeds aan het dansen krijgt! Begin de jaren 2000 pikte Clive Davis de sound van Stone op toen hij J Records lanceerde. Angie nam er haar albums Mahogany Soul – goed voor goud – en Stone Love op. De populaire diva blies de soul nieuw leven in en stapte moeiteloos over van de studio naar de planken (ze schitterde op Broadway) en van het televisiescherm naar het witte doek. Angie Stone groeide uit tot een ware legende in een meedogenloos wereldje, een heuse diva buiten categorie.

Haar album Mahogany Soul verscheen in 2001 bij het nieuwe label J Records en leverde Stone een gouden plaat op. In 2004 volgde het album Stone Love.  The Art of Love & War kwam in 2007 uit. Het nummer Baby, met Betty Wright, was toen goed voor een Grammy-nominatie. In 2010 volgde het album Unexpected, en de plaat Rich Girl verscheen bij Saguaro Road van Time Life.

De diva was ook in realityshows te zien op tv, meer bepaald in Celebrity Fit Club op VH1 (2006), R&B Divas op TV One (2013 en 2014), en Celebrity Wife Swap op ABC (2014). Op het witte doek schitterde ze in The Fighting Temptations, Pastor Brown en Ride Along, maar ook in de Broadway-productie van Chicago liet ze zich opmerken.

De release van het album Dream in 2015 werd een hoogtepunt in Angies bijzondere persoonlijke en artistieke levensloop.

Ondertussen mag Angie Stone inmiddels meer dan vijf miljoen verkochte albums wereldwijd, drie gouden platen, verscheidene Grammy-nominaties en uiteenlopende awards op haar naam schrijven.

Mis Angie Stone niet op 22 oktober 2019 in La Madeleine Brussel.

Tickets en info:

Tickets zijn vanaf nu in verkoop via www.gracialive.be, www.ticketmaster.be, telefonisch via 070 660 601  (€0,30/min), via www.fnactickets.be en in alle Fnac verkooppunten.