Nile Gregory Rodgers is een Amerikaanse muzikant, componist en gitarist, hij wordt gezien als één van de meest invloedrijke muziekproducers in de geschiedenis van de populaire muziek.

Op 5 September zal hij samen met zijn voormalige band Chic het beste van zichzelf geven in het Rivierenhof te Antwerpen!

Chic wordt in 1976 opgericht door Nile Rodgers en de inmiddels overleden Bernard Edwards. Met hun strakke beats, funky bas en ritmische gitaarriffs schrijven ze discogeschiedenis. Nummers als ‘Le Freak’ en ‘Good Times’ staan in ieders geheugen gegrift. Na het uiteenvallen van Chic gaan Edwards en Rodgers voor andere artiesten schrijven en produceren. Diana Ross’ ‘Upside Down’, ‘We Are Family’ van Sister Sledge, Madonna’s eerste grote hit ‘Like A Virgin’ en ‘Let’s Dance’ van David Bowie is slechts een kleine greep uit hun werk.

Rodgers schreef ook mee aan het nieuwste album van Daft Punk Random Acces Memories dat in no time alle hitlijsten veroverde en verzorgde tevens het gitaarspel op drie nummers uit het album: « Give Life Back To Music », « Lose Yourself To Dance », and « Get Lucky « .

We verwelkomen Rodgers en Chic dan ook graag voor een uniek concert in het Openlucht Theater Rivierenhof, mis het zeker niet!