Samuel Sekyere, beter bekend als Bokoesam, is half Nederlands en half Ghanees. De naam Bokoesam is een bijnaam die hij heeft gekregen van zijn vrienden. Deze bijnaam is afgeleid van zijn voornaam Samuel en het Surinaamse woord bokoe, wat stinkende vis betekend en als scheldwoord wordt gebruikt voor Afrikanen. Bokoesam heeft de naam omarmd als zijn artiestennaam.

In 2015 is Bokoesam een deelnemer van het New Wave collectief, waarmee hij ditzelfde jaar de Popprijs wint. Het project zorgt voor de definitieve doorbraak van vele rappers en zo ook Bokoesam. Zijn single “No Go Zone” van het New Wave album behaalt zeven miljoen streams op Spotify en de videoclip wordt tien miljoen keer bekeken op YouTube. Met deze wapenfeiten op zak, is Bokoesam geen onbekende meer in het live circuit. Zo staat hij op Lowlands, Solar, Noorderslag, Dauwpop en Vestrock en tourt hij met De Jeugd van Tegenwoordig en Ronnie Flex.

In 2016 is het tijd voor nieuw solowerk met zowel de nieuwe EP ‘Een Beetje Voor Jezelf’ als de nieuwe mixtape ‘Bokoeyoncé’. Van deze projecten verschijnen de singles ‘Jij en Ik’ en ‘Djembé’, die beiden op de speellijsten van 3FM en SlamFM worden opgenomen. In het najaar trekt Bokoesam met zijn TurnTour langs de Nederlandse poppodia, waarbij hij van enkele uitverkochte zalen geniet. Daarnaast maakt hij in de studio een start aan zijn debuutalbum, dat in 2017 het licht gaat zien.